ΑΘΗΝΑ
08:58
|
25.04.2024
Εκτός πράσινου πιστοποιητικού η Εύβοια και η Λευκάδα – “Απροετοίμαστη” η κυβέρνηση λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιπλέον από την 1η Ιουνίου τίθεται έτσι σε λειτουργία το ευρωπαϊκό πράσινο πιστοποιητικό, που έρχεται να υλοποιήσει την πρόταση της χώρας μας, για διευκόλυνση των ταξιδιών σε όσους έχουν εμβολιαστεί ή φέρουν αρνητικό τεστ.

Ταυτόχρονα με τον προηγμένο αλγόριθμο EVA θα συνεχίσουν οι στοχευμένοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας μας, αναλόγως του επιδημιολογικού φορτίου της χώρας προέλευσης κάθε επισκέπτη.

Αναφορικά με το πράσινο πιστοποιητικό, όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει προς και από τα νησιά (με εξαίρεση τη Λευκάδα και την Εύβοια), είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει με την κράτηση του εισιτηρίου του να διαθέτει είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση), είτε αρνητικό pcr test 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρών είτε self test 24 ωρών. Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Αναλυτικά, η δήλωση των self test θα πρέπει να γίνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr ενώ όσοι προσέρχονται σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές για PCR ή rapid τεστ αντιγόνου θα πρέπει να ζητούν την ψηφιακή βεβαίωση με το αποτέλεσμα του τεστ.

Ρόδος: Με 9 πτήσεις ξεκινά σήμερα η τουριστική περίοδος στο νησί

Ξεκίνησε σήμερα η τουριστική περίοδος για το νησί της Ρόδου με προσδοκίες ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν καλύτερα τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις των τουριστικών παραγόντων του νησιού.

Επισήμως, την έναρξη της τουριστικής περιόδου σηματοδότησε η άφιξη, σήμερα το πρωί, των πρώτων τουριστών από το Ισραήλ και μάλιστα με αρκετές πτήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, ( συνολικά 9 εκ των οποίων οι 7 από το Ισραήλ) ενώ ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Προβολής, Κώστας Ταρασλιάς, με στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού, υποδέχτηκαν τους πρώτους τουρίστες με μουσική, παραδοσιακούς χορούς, κεράσματα και παραδοσιακά προϊόντα

Οι πρώτες δύο πτήσεις ήρθαν νωρίς το πρωί από το Ισραήλ ενώ στην διάρκεια της ημέρας αναμένεται να έρθουν και άλλες πτήσεις από το Ισραήλ καθώς και μία πτήση από Παρίσι και μία από Βρυξέλλες.

Φιάσκο Θεοχάρη στο BBC

Η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, σχολίασε τη συνέντευξη του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στην εκπομπή “HardTalk” του BBC κάνοντας λόγο για φιάσκο.

“Είναι λυπηρή και προσβλητική για τους ανθρώπους του κλάδου που δίνουν αγώνα καθημερινά για την υπεράσπιση του Ελληνικού τουρισμού, η εικόνα αυτή του κ. Θεοχάρη”, σημείωσε μεταξύ άλλων στη δήλωσή της η Κατερίνα Νοτοπούλου.”Με το άνοιγμα να είναι προ των πυλών, έστω και τώρα ας σταματήσουν να αντιμετωπίζουν τον τουρισμό με προκλητική προχειρότητα και να εργαστούν εντατικά για να σωθεί ο ελληνικός τουρισμός”, πρόσθεσε.

Η δήλωση της Κατερίνας Νοτοπούλου

Προ των ευθυνών του – με φόντο τη “ρεαλιστική” κατάσταση αναφορικά με τη φετινή βρετανική τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα- έφερε δημοσιογράφος του BBC τον “απροετοίμαστο” Υπουργό Τουρισμού, κ.Θεοχάρη σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη, αποδομώντας πλήρως το αφήγημα της κυβέρνησης για success story, στον τομέα του τουρισμού καθώς δεν κατάφερε να δώσει πειστικές απαντήσεις στα ουσιαστικά -και ακόμη ανοιχτά- ζητήματα.

Είναι λυπηρή και προσβλητική για τους ανθρώπους του κλάδου που δίνουν αγώνα καθημερινά για την υπεράσπιση του Ελληνικού τουρισμού, η εικόνα αυτή του κ. Θεοχάρη.

Κυρίως όμως, είναι εξόχως προβληματική για την εθνική οικονομία και τη διεθνή εικόνα της χώρας.

Ειδικά σε μια περίοδο που θα έπρεπε η Ελλάδα να μπορεί να πείθει για την ετοιμότητα της για το καλό του τουρισμού μας.

Με το “άνοιγμα” να είναι προ των πυλών, έστω και τώρα ας σταματήσουν να αντιμετωπίζουν τον τουρισμό με προκλητική προχειρότητα και να εργαστούν εντατικά για να σωθεί ο ελληνικός τουρισμός! Η ευθύνη στο εξής είναι αποκλειστικά δική τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Ημαθία: Ι.Χ. έπεσε σε αρδευτικό κανάλι-Νεκρός ο οδηγός

Μετά τις Ευρωεκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα