ΑΘΗΝΑ
21:32
|
01.12.2021
Δεν αποκλείεται η εκ νέου επιβολή περιοριστικών μέτρων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επιβολή περιοριστικών μέτρων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της ινδικής παραλλαγής του νέου κορονοϊού δεν μπορεί να αποκλειστεί, ανακοίνωσε η ηγεσία του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία δεν κρύβει την ανησυχία της για την ταχύτητα μετάδοσης της εν λόγω μετάλλαξης  στην Αγγλία.

“Οικονομικοί και κοινωνικοί περιορισμοί” ενδέχεται να επιβληθούν εκ νέου σε διάφορες περιοχές της Αγγλίας αν αυτό κριθεί αναγκαίο, ανέφερε εκπρόσωπος της κυβέρνησης Τζόνσον. Ανάμεσα στα μέτρα που εξετάζει η βρετανική ηγεσία είναι ο επαναληπτικός εμβολιασμός ατόμων στις περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα της ινδικής παραλλαγής του νέου κορονοϊού.

Η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας Αγγλίας έχει μέχρι στιγμής καταγράψει 1.313 κρούσματα της ινδικής παραλλαγής σε περιοχές της Αγγλίας. Τα περιστατικά έχουν σχεδόν διπλασιαστεί από τις 5 Μαΐου που η υπηρεσία του υπουργείου Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου είχε ανακοινώσει 520 κρούσματα.

“Είναι μια ανησυχητική παραλλαγή, μας προβληματίζει”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της συντηρητικής κυβέρνησης, Μπόρις Τζόνσον στο περιθώριο επίσκεψής του σε σχολείο. “Υπάρχει ένα πολύ ευρύ φάσμα επιστημονικών απόψεων για το τι μπορεί να συμβεί”, πρόσθεσε, καθώς μια συνεδρίαση της ομάδας επιστημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση έχει προγραμματιστεί για σήμερα, “υπάρχουν μια σειρά πραγμάτων που μπορούμε να κάνουμε, δεν αποκλείουμε τίποτε”.

Το τμήμα Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας (DHSC) ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν ακόμα “αδιάσειστα στοιχεία που να δείχνουν ότι νοσούν πιο βαριά όσοι μολύνονται από την ινδική παραλλαγή ή ότι δεν είναι αποτελεσματικά τα εμβόλια”. Ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό όλων των περιοχών που έχει παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων και κάλεσε τους πολίτες να είναι “σε επαγρύπνηση”. “Παρακολουθούμε την κατάσταση πολύ προσεκτικά και δεν θα διστάσουμε να πάρουμε μέτρα αν χρειαστεί”, πρόσθεσε ο Χάνκοκ.

Ο Μπόρις Τζόνσον, πάντως, θέλησε να εμφανιστεί καθησυχαστικός για τα επόμενα στάδια αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων που προγραμματίζονται στην Αγγλία στις 17 Μαΐου (συμπεριλαμβανομένης της επαναλειτουργίας εσωτερικών χώρων σε παμπ και εστιατόρια) και στις 21 Ιουνίου, όπου εξετάζεται η άρση των περισσότερων από τους εναπομείναντες περιορισμούς. “Προς το παρόν, δεν βλέπω κάτι που να με αποτρέπει από το να σκεφτώ ότι μπορούμε να συνεχίσουμε τη Δευτέρα και στις 21 Ιουνίου παντού” την άρση των μέτρων, “αλλά μπορεί να κάνουμε πράγματα τοπικά και δεν θα διστάσουμε αν μας δοθεί μια τέτοια συμβουλή”, διευκρίνισε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΟΕΔΗΝ: Στοιβαγμένα σε ράντζα τα ύποπτα κρούσματα στα νοσοκομεία

Στο νοσοκομείο ο Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας

Άρειος Πάγος: Όχι από τον εισαγγελέα στην αποφυλάκιση Πατέλη

Το Τελ Αβίβ έφτασε να γίνει η ακριβότερη πόλη στον κόσμο μέσα σ’ έναν χρόνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα