ΑΘΗΝΑ
15:54
|
26.04.2024
Κινδυνεύουν χιλιάδες θέσεις εργασίας – “Δεν θα υποχωρήσουμε”, λένε οι ερηαζόμενοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε από εκατοντάδες εργαζόμενους στους δρόμους της Βαρκελώνης, στην Ισπανία, με αίτημα να μην προχωρήσει το κλείσιμο τριών εργοστασίων της αυτοκινητοβιομηχανίας Nissan στην Καταλονία. Οι εργαζόμενοι κατηγορούν την τοπική ηγεσία για αποτυχία στην εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων.  

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης στην πορεία συμμετείχαν περισσότερα από 700 άτομα. Οι διαδηλωτές άναψαν καπνογόνα έξω από το κτίριο της τοπικής κυβέρνησης στο κέντρο της Βαρκελώνης. “Ζητούμε ένα πραγματικό μέλλον”, “Δεν θα υποχωρήσουμε” ήταν μερικά από τα συνθήματα στα πανό των διαδηλωτών, οι οποίοι ζητούν μια άμεση λύση πριν μπει λουκέτα στα τρία εργοστάσια της ιαπωνικής Nissan στην Καταλονία. Τα εργοστάσια είναι προγραμματισμένο να κλείσουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους και περίπου 3.000 θέσεις εργασίας κινδυνεύουν άμεσα ενώ αναμένεται να επηρεαστούν έως και 20.000 άτομα, όπως προμηθευτές και άλλοι.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πριν από ένα χρόνο τα σχέδιά της για το κλείσιμο των μονάδων της στην Καταλονία.

Η απόφασή της εντάσσεται σε ένα παγκόσμιο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της αυτοκινητοβιομηχανίας για την εξοικονόμηση έως και 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μετά από μια σειρά διαμαρτυριών επετεύχθη μια συμβιβαστική συμφωνία με τη Nissan, αλλά η συμφωνία διήρκησε μόνο για λίγες εβδομάδες. Η τοπική κυβέρνηση κλήθηκε να παρουσιάσει μια σειρά από εναλλακτικές λύσεις για να αποφευχθεί το κλείσιμο των μονάδων. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει καταθέσει τίποτα. Οι τοπικές αρχές αναφέρουν ότι επεξεργάζονται έως και 17 προτάσεις για τη διάσωση των θέσεων εργασίας.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Από τις ΗΠΑ στο Παρίσι: Φοιτητές απέκλεισαν πανεπιστήμιο σε αλληλεγγύη στη Παλαιστίνη

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα