ΑΘΗΝΑ
09:59
|
22.05.2022
Ο Πούτιν επαναβεβαίωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει την "ενεργή διαμεσολάβηση" ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον εκτελούντα χρέη πρωθυπουργό στην Αρμενία, Νικόλ Πασινιάν, για τη νέα κλιμάκωση της κατάστασης με το Αζερμπαϊτζάν, ενημέρωσε το Κρεμλίνο.

“Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον εκτελούντα χρέη πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν. Συζήτησαν την κατάσταση γύρω από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Όταν αντάλλασσαν απόψεις για το πρόσφατο συμβάν στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν, ο Βλαντίμιρ Πούτιν επισήμανε την ανάγκη πλήρους συμμόρφωσης με όλες τις διατάξεις των δηλώσεων των Ρώσων, Αρμενίων και Αζερμπαϊτζάν ηγετών, που εκδόθηκαν στις 9 Νοεμβρίου 2020 και στις 11 Ιανουαρίου, ιδίως όσον αφορά την αυστηρή συμμόρφωση με την κατάπαυση του πυρός” ανέφερε το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Πούτιν επαναβεβαίωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει την “ενεργή διαμεσολάβηση” ανάμεσα στις δύο πλευρές και να διατηρήσει στενές επαφές με το Γερεβάν και το Μπακού.

“Αφού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Ρώσο Πρόεδρο, ο Νικόλ Πασινιάν τάχθηκε υπέρ του εποικοδομητικού διαλόγου και της συνεργασίας για την επίλυση όλων των προβλημάτων, αποκλειστικά μέσω ειρηνικών πολιτικών και διπλωματικών μέσων” καταλήγει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Επιπλέον ο Νικόλ Πασινιάν πληροφόρησε τον Ρώσο ηγέτη ότι η Αρμενία θα ζητήσει διαβουλεύσεις με τον Οργανισμό της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας (ΟΟΣΑ) για τη νέα κλιμάκωση της κατάστασης με το Αζερμπαϊτζάν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νικόλ Πασινιάν συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας του την Πέμπτη (13/5), καταγγέλλοντας ότι ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν είχε εισχωρήσει για πάνω από τρία χιλιόμετρα στο έδαφος της νότιας Αρμενίας.

Ο ΟΟΣΑ την ίδια ημέρα είχε ανακοινώσει πως παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην επαρχία και “εάν κριθεί απαραίτητο, θα ληφθούν μέτρα”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμία απάντηση από τη Βόρεια Κορέα στην προσφορά εμβολίων από τις ΗΠΑ

«Αποφασιστικής σημασίας» για τις ΗΠΑ η αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τους Ταλιμπάν

ΔΝΤ: Οι κυβερνήσεις πρέπει να επιδοτήσούν τρόφιμα και ενέργεια

Ευλογιά των πιθήκων: Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για αύξηση κρουσμάτων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα