ΑΘΗΝΑ
18:20
|
09.06.2026
Έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ το απόγευμα στις 18.00.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι νομαρχιακές οργανώσεις Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία την Παρασκευή 14 Μαΐου στις 18.00 (προσυγκέντρωση Γηροκομείο Αθηνών, Κηφισίας 137).

“Η διεθνής κοινότητα, και ειδικά η ΕΕ, δεν μπορεί να μένει αμέτοχη μπροστά στη φρίκη των βομβαρδισμών και να περιορίζεται στην έκδοση ανακοινώσεων. Ενώνουμε τις φωνές μας με τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες σε όλον τον κόσμο, ειδικά στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ, αγωνιζόμαστε για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη”, αναφέρει το δελτίο Τύπου για το κάλεσμα.

Συνεχίζει: “Πρέπει να τερματιστούν άμεσα οι βομβαρδισμοί που έχουν στοιχίσει ήδη τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, να σταματήσουν οι παράνομοι ισραηλινοί εποικισμοί, το Ισραήλ να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, να ξεκινήσουν άμεσα ειρηνευτικές συνομιλίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στηρίζει αποφασιστικά μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Παλαιστινιακού, σύμφωνη με τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Δηλαδή, αυτή των δύο κρατών, Ισραήλ και Παλαιστίνης, που θα συνυπάρχουν με ειρήνη και ασφάλεια, στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους την Ανατολική Ιερουσαλήμ”.​

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αφγανιστάν: Η αστυνομία καταστέλει διαδηλώσεις κατά του χιτζάμπ

Δίωξη σε βάρος γιατρού για κατάχρηση 15χρονου κατά την εξέτασή του

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις μηνός Ιουλίου 2026

«Γελούσαν»: Η χρήση βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης στις φυλακές από το Ισραήλ – Al Jazeera

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα