ΑΘΗΝΑ
12:49
|
25.03.2023
Έως τις 31 του μηνός εμφανίζεται προστατευμένη η πρώτη κατοικία και πιο “μαζική” έναρξη τον Σεπτέμβριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περαιτέρω χαλάρωση του λοκντάουν, άνοιγμα της τουριστικής σεζόν αλλά και των πλειστηριασμών η 14η Μαΐου μετά από τους έξι μήνες λοκντάουν που είχε “παγώσει” αναγκαστικά πολλές διαδικασίες.  Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα mononews.gr για το υπόλοιπο του μήνα Μαΐου έχουν προγραμματιστεί περίπου 500 πλειστηριασμοί, οι οποίοι αφορούν ως επί τω πλείστον επαγγελματικά ή άλλα πολυτελή ακίνητα. Εν αντιθέσει η πρώτη κατοικία εμφανίζεται προστατευμένη έως τις 31/5/21.

 Ωστόσο, όπως εξηγούν καλά ενημερωμένες πηγές έως ότου ξαναρχίσει η διαδικασία ουσιαστικά η διακοπή της λειτουργίας των δικαστηρίων θα οδηγήσει την έναρξη αυτών των πλειστηριασμών από το Σεπτέμβριο. Οι πλειστηριασμοί που έχουν αναβληθεί για το παραπάνω διάστημα και ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία αριθμούν τους 400.

Η ιστοσελίδα aftodioikisi.gr αναφέρει ότι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των πλειστηριασμών έχουν προγραμματιστεί ως το τέλος του τρέχοντος έτους 3.123 πλειστηριασμοί.

Σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, οι πλειστηριασμοί αφορούν περιπτώσεις αφενός, στρατηγικών κακοπληρωτών, οι οποίοι κατάφεραν να γλιτώσουν εξαιτίας της γενικευμένης ασυλίας που έχει προσφέρει ήδη από τον περασμένο Μάρτιο η κυβέρνηση και αφετέρου, οφειλετών, οι οποίοι είτε έχουν ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα που δικαιούνταν και μολονότι είχε βγει σχετική απόφαση αυτή δεν ενεργοποιήθηκε λόγω της αναστολής των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης είτε δεν προχώρησαν σε ένδικα μέσα.

Υπενθυμίζεται ότι στις σχετικές διατάξεις του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφερόταν ότι “για τον γενικό πληθυσμό των οφειλετών που βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή του πλειστηριασμού προβλέπεται ότι αυτοί που αφορούν σε κινητή περιουσία του οφειλέτη (με εξαίρεση πράγματα υποκείμενα σε φθορά), ακίνητα, πλοία και αεροσκάφη, των οποίων η ημέρα πλειστηριασμού έχει ορισθεί κατά το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία επαναλειτουργίας των δικαστηρίων της χώρας (σ.σ. από τις αρχές Απριλίου) έως τις 13 Μαΐου 2021 ματαιώνονται”.

Το mononews.gr επικαλούμενο κυβερνητικούς κύκλους αναφέρει πως το θέμα των πλειστηριασμών θα οδηγήσει τράπεζες και servicers λόγω του χαμένου χρόνου να κινηθούν επιθετικότερα στα μεγάλης αξίας ακίνητα χωρίς ωστόσο να διαμορφώσουν και προϋποθέσεις διάλυσης των τιμών. Αντιθέτως, ηπιότερα θα κινηθούν στα ακίνητα μικρότερης αξίας και στις κατοικίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

16χρονος τραυματίας από πυροβολισμούς στη Βούλα (upd)

Πέθανε ο Γκόρντον Μουρ, συνιδρυτής της Intel και δημιουργός του νόμου του Μουρ

Ex-England striker Gary Lineker scores against the UK government’s ‘cruel’ plans for asylum-seekers

Εφτά νεκροί από ανεμοστρόβιλο που έπληξε τον νότο των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα