ΑΘΗΝΑ
05:45
|
17.01.2022
50 ευρώ για τις δύο δόσεις του ρωσικού εμβολίου – Κανένα κρούσμα το τελευταίο 24ωστο στο μικροκράτος της βόρειας Ιταλίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Σαν Μαρίνο, το ανεξάρτητο μικροκράτος της βόρειας Ιταλίας, ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά του νέου κορονοϊού σε τουρίστες έναντι 50 ευρώ και για τις δύο δόσεις.

Αυτός ο θύλακας των 61 τετραγωνικών χιλιομέτρων, με πληθυσμό 34.000 κατοίκων, έλαβε την πρώτη παρτίδα Sputnik V τον Φεβρουάριο και έχει έως τώρα ανοσοποιήσει 25.000 ανθρώπους κυρίως με το ρωσικό εμβόλιο . Το τελευταίο 24ωρο το Σαν Μαρίνο ανακοίνωσε μηδέν κρούσματα νέου κορονοϊού.

“Η τουριστική εμβολιαστική εκστρατεία θα ξεκινήσει στις 17 Μαΐου και θα αφορά ξένους, μη Ιταλούς πολίτες”, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Λούκα Μπεκάρι. Οι τουρίστες που επιθυμούν να πάνε στο Σαν Μαρίνο για εμβολιασμό θα πρέπει να έχουν κάνει κράτηση για τουλάχιστον τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο μία εβδομάδα πριν από την άφιξή τους, πρόσθεσε ο Υπουργός. Θα πρέπει επίσης να έχουν σχεδιάσει ένα δεύτερο ταξίδι, 21 με 28 ημέρες αργότερα, για να λάβουν την ενισχυτική τους δόση.

Το ρωσικό εμβόλιο δεν έχει ακόμα εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), αλλά το Σαν Μαρίνο δεν είναι μέλος της ΕΕ. Οι αρχές του μικροκράτους ελπίζουν να είναι σύντομα σε θέση να χορηγούν εμβολιαστικά πιστοποιητικά σε κατοίκους και τουρίστες.

Πηγή: TheLocal.it

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση σε αστυνομικό, Ηλιούπολη: Τον χτύπησαν και του πήραν τον ασύρματο

Επιθέσεις στο μαγαζί «Αχίλλειον» μετά την υπόθεση βιασμού 24χρονης

Η Όμικρον αποκαλύπτει τις δυσκολίες των δημόσιων νοσοκομείων της Ευρώπης

Σεισμός στη Χαλκιδική: Θα χρειαστούν μέρες για να εκτιμηθεί η σεισμική ακολουθία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα