ΑΘΗΝΑ
12:28
|
22.06.2021
50 ευρώ για τις δύο δόσεις του ρωσικού εμβολίου – Κανένα κρούσμα το τελευταίο 24ωστο στο μικροκράτος της βόρειας Ιταλίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Σαν Μαρίνο, το ανεξάρτητο μικροκράτος της βόρειας Ιταλίας, ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά του νέου κορονοϊού σε τουρίστες έναντι 50 ευρώ και για τις δύο δόσεις.

Αυτός ο θύλακας των 61 τετραγωνικών χιλιομέτρων, με πληθυσμό 34.000 κατοίκων, έλαβε την πρώτη παρτίδα Sputnik V τον Φεβρουάριο και έχει έως τώρα ανοσοποιήσει 25.000 ανθρώπους κυρίως με το ρωσικό εμβόλιο . Το τελευταίο 24ωρο το Σαν Μαρίνο ανακοίνωσε μηδέν κρούσματα νέου κορονοϊού.

“Η τουριστική εμβολιαστική εκστρατεία θα ξεκινήσει στις 17 Μαΐου και θα αφορά ξένους, μη Ιταλούς πολίτες”, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Λούκα Μπεκάρι. Οι τουρίστες που επιθυμούν να πάνε στο Σαν Μαρίνο για εμβολιασμό θα πρέπει να έχουν κάνει κράτηση για τουλάχιστον τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο μία εβδομάδα πριν από την άφιξή τους, πρόσθεσε ο Υπουργός. Θα πρέπει επίσης να έχουν σχεδιάσει ένα δεύτερο ταξίδι, 21 με 28 ημέρες αργότερα, για να λάβουν την ενισχυτική τους δόση.

Το ρωσικό εμβόλιο δεν έχει ακόμα εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), αλλά το Σαν Μαρίνο δεν είναι μέλος της ΕΕ. Οι αρχές του μικροκράτους ελπίζουν να είναι σύντομα σε θέση να χορηγούν εμβολιαστικά πιστοποιητικά σε κατοίκους και τουρίστες.

Πηγή: TheLocal.it

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γεωργιανός κρατούμενος: H αστυνομία μου έλεγε να ομολογήσω ότι σκότωσα την Καρολάιν

Τρεμόπουλος: Είμαι σε κέντρο αποκατάστασης για να ξαναμάθω να περπατάω

Πούτιν για την 80η επέτειο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου

Πανελλαδικές: Οι απαντήσεις στο μάθημα της Ιστορίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα