ΑΘΗΝΑ
15:35
|
26.04.2024
Τα κρούσματα στην Ινδία φαίνεται πως μειώνονται σταδιακά, με τους θανάτους να παραμένουν ημερησίως κοντά στους 4.000.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κοντά στους 4.000 παραμένουν σταθερά οι θάνατοι που ανακοινώνει η Ινδία ημερησίως, παρά την σταδιακή μείωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και να προειδοποιεί ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας ενδέχεται να είναι πολύ χειρότερο από το πρώτο, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters,

Η Ινδία ανακοίνωσε το τελευταίο 24ωρο 326.098 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, τα λιγότερα εδώ και σχεδόν τρεις εβδομάδες, φτάνοντας συνολικά τα 24,37 εκατομμύρια, ενώ οι θάνατοι ανήλθαν σε 3.890. Σύμφωνα, ωστόσο, με το δημοσίευμα, ο μειωμένος αριθμός κρουσμάτων ενδεχομένως αντικατοπτρίζει τα μειωμένα τεστ που διενεργούνται στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, προστέθηκαν περίπου 1,7 εκατομμύρια νέα κρούσματα και περισσότεροι από 20.000 θάνατοι στον θλιβερό απολογισμό της χώρας της Νότιας Ασίας, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 266.207, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Τα κρούσματα είναι αισθητά μειωμένα σε πολιτείες που επλήγησαν έντονα από την έξαρση της πανδημίας, μετά την επιβολή αυστηρών περιορισμών. Ωστόσο, στην ανατολική πολιτεία της Δυτικής Βεγγάλης, όπου πρόσφατα διενεργήθηκαν εκλογές, η έξαρση των κρουσμάτων λόγω της επικράτησης της μετάλλαξης παραμένει, υποδηλώνοντας θα χρειαστεί αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για την πτώση του συνολικού επιδημιολογικού φορτίου.

Ταυτόχρονα, αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι πρέπει να αποφευχθεί η οποιαδήποτε χαλάρωση των μέτρων, έως ότου η χώρα επιστρέψει στο επίπεδο που βρισκόταν πριν την έξαρση του δεύτερου κύματος στα μέσα Φεβρουαρίου, παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα φαίνεται πως μειώνονται. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα