ΑΘΗΝΑ
07:00
|
03.05.2024
Στα χέρια της ελληνικής δικαιοσύνης βρίσκεται πλέον ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος οδηγήθηκε στη φυλακή, εξακολουθώντας ωστόσο να αμοίβεται ως ευρωβουλευτής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απευθείας στις φυλακές Δομοκού μετήχθη ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, ο οποίος μεταφέρθηκε σήμερα στην Αθήνα, προκειμένου να οδηγηθεί σε κατάστημα κράτησης για να εκτίσει την ποινή των 13 ετών και 8 μηνών που του επιβλήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2020 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που εκδίκασε την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Λίγο νωρίτερα, βρέθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών στο Εφετείο προκειμένου να λάβει το φυλακιστήριο που συντάχθηκε με βάση την απόφαση που εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στις 22 Οκτωβρίου 2020 επί των αναστολών στους καταδικασθέντες. Ο ίδιος τον ενημέρωσε ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα το κατάστημα που θα κρατηθεί, καθώς την απόφαση αυτή λαμβάνει η γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, ο ίδιος φέρεται να επιθυμεί να κρατηθεί στον Κορυδαλλό, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να εκτελεί τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής. Υπενθυμίζεται πως αν ο χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής δεν καταδικαστεί από δευτεροβάθμιο δικαστήριο, θα εξακολουθήσει να λαμβάνει τον μισθό του ως ευρωβουλευτή, που υπερβαίνει τα 6.000 ευρώ μηνιαίως. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μιλώντας στο EUobserver είχε δηλώσει ότι «δεν εναπόκειται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να του αφαιρέσει τον μισθό του», αλλά στην ελληνική νομοθεσία, καθώς, εάν αυτή επιτρέπει σε φυλακισμένο πρόσωπο να διατηρεί την κοινοβουλευτική του ιδιότητα, τότε ο Γ. Λαγός θα εξακολουθήσει να λαμβάνει το μισθό του ευρωβουλευτή.

Κατά την έξοδό του από το Εφετείο, δύο – τρία άτομα του φώναζαν «Γιαννάρα γερά», ενώ δύο άτομα από το απέναντι πεζοδρόμιο φώναζαν «ο Παύλος ζει τσακίστε του Νάζι».

Η μεταγωγή του Γ. Λαγού έγινε με κλούβα που συνοδευόταν από δύο τζιπ της Αστυνομίας και ισχυρή δύναμη.

Βγαίνοντας από το όχημα, για να εισέλθει στο κτίριο του Εφετείου, φώναξε: «Για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα, αξίζει κάθε θυσία».

Πελώνη για Λαγό: Το Κράτος Δικαίου στάθηκε απέναντι στη Χρυσή Αυγή

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε πως «η ελληνική Δημοκρατία αγωνίστηκε και απέβαλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής. Το Κράτος Δικαίου στάθηκε ρωμαλέο απέναντι στους εγκληματίες. Και η Δικαιοσύνη έδωσε την απάντησή της με τις αποφάσεις της».

Στη συνέχεια η κυρία Πελώνη υπογράμμισε πως «δεν επιτρέπεται, όμως, κανένας εφησυχασμός. Οι ελληνικές αρχές κινήθηκαν άμεσα και συντονισμένα τόσο για την έκδοση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, όσο και για την παράδοση του Γιάννη Λαγού προκειμένου να εκτίσει την ποινή του. Χρειάζεται, όμως, διαρκής αγώνας ώστε η ελληνική Δημοκρατία να μην βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με τέτοια φαινόμενα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα