ΑΘΗΝΑ
10:24
|
26.04.2024
Ένα ατύχημα σημειώθηκε σε ισραηλινό οικισμό στη Δυτική Όχθη, όταν κατέρρευσε εξέδρα συναγωγής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το περιστατικό συμβαίνει εν μέσω κλιμακούμενης βίας μεταξύ Εβραίων και Παλαιστινίων σε ολόκληρο το Ισραήλ, επιθέσεων των Ισραηλινών στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ.

Ένας άνθρωπος πέθανε και 100 και πλέον τραυματίστηκαν μετά την κατάρρευση εξέδρας σε συναγωγή στο Giv’at Ze’ev, έναν ισραηλινό παράνομο εποικισμό στη Δυτική Όχθη περίπου πέντε χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ιερουσαλήμ, ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Ερασιτεχνικό υλικό φαίνεται να δείχνει εκατοντάδες προσκυνητές συσσωρευμένους στις αίθουσες της συναγωγής, να χορεύουν μαζί με τη μουσική, όταν έγινε η κατάρρευση.

Το περιστατικό προκάλεσε μαζικό χάος στο σημείο, με κόσμο να ακούγεται να ζητά ηρεμία καθώς οι πιστοί προσπαθούσαν να φύγουν από την περιοχή.

Η αστυνομία χαρακτήρισε το συμβάβ «περιστατικό πολλαπλών απωλειών».

Πλάνα από έξω από τη συναγωγή δείχνουν ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα στο σημείο. Ο στρατός ανακοίνωσε ότι στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί για να βοηθήσουν.

Το περιστατικό έλαβε χώρα την παραμονή του Shavuot, ή «Γιορτή των Εβδομάδων», μια εβραϊκή εορτή που ακολουθεί 50 ημέρες μετά το Πάσχα.

Το περιστατικό της Κυριακής έρχεται αρκετές εβδομάδες μετά τον θανάσιμο πανικό σε θρησκευτικό φεστιβάλ στο βόρειο Ισραήλ στις 30 Απριλίου 2021, στο οποίο 45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 150 τραυματίστηκαν.

Η συναγωγή του Giv’at Ze’ev λέγεται ότι ήταν γεμάτη με υπερ-Ορθόδοξους προσκυνητές κατά τη διάρκεια του περιστατικού της Κυριακής. Ο οικισμός είναι γνωστό ότι περιέχει ένα συνδυασμό Haredi, Σιωνιστών Ορθόδοξων και κοσμικών πληθυσμών.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο σχολείου

Κατά της Apple για χρήση παράνομων ορυκτών στρέφεται η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Τροχαίο με έναν νεκρό στην Ελευσίνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα