ΑΘΗΝΑ
05:03
|
11.05.2024
Η συγκλονιστική μαρτυρία μιας 17χρονης από την Ακτή Ελεφαντοστού που μίλησε για όσα δραματικά βίωσε επί τρεις εβδομάδες στη θάλασσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Σκεφτόμουν ότι θα πεθάνουμε όλοι» αφηγείται στο BBC η17χρονη Aicha από την Ακτή Ελεφαντοστού, που μοιράστηκε όσα δραματικά βίωσε επί τρεις εβδομάδες στη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου 56 συνεπιβατών της. «Στην αρχή λέγαμε μια προσευχή, μετά ούτε αυτό. Δεν είχαμε ούτε τη δύναμη να πετάξουμε τη σορό στο νερό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια εγκατέλειψε τον Νοέμβριο την πατρίδα της και ταξίδεψε στη Μαυριτανία, όπου επιβιβάστηκε στο εν λόγω σκάφος, ενώ μόνο η μεγαλύτερη αδερφή της γνώριζε τα σχέδιά της για το επικίνδυνο ταξίδι.

«Μετά τις δύο πρώτες μέρες δεν είχαμε ούτε νερό ούτε φαγητό, την τέταρτη μέρα δεν είχαμε ούτε πετρέλαιο» ανέφερε η Aicha και συμπλήρωσε πως «υπήρχαν άνθρωποι που δεν μπορούσαν να σταθούν και ούρλιαζαν από τη δίψα “Σας παρακαλώ χρειάζομαι να πιω νερό, μπορεί κάποιος να μου δώσει να πιω λίγο νερό;”. Χρησιμοποιούσαμε ένα παπούτσι για να τους δώσουμε να πιουν νερό από τη θάλασσα».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το BBC, η Aicha είναι ένα από τα μόλις τρία άτομα που επέζησαν ενώ συνολικά επέβαιναν στη βάρκα 59 άτομα, και διασώθηκε χαρη στην επέμβαση ενός μέλους του πληρώματος της Ισπανικής Πολεμικής Αεροπορίας, που την φιλοξενεί προς το παρόν, καθώς αναρρώνει μετά από νοσηλεία 10 ημερών. Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, πρόκειται για τη μεγαλύτερη τραγωδία στα Κανάρια Νησιά.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα, μαχητική συγκέντρωση εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα

Σύγκρουση μηχανών τρένων στη Λάρισα

Κινητό στρατηγείο για περιοδείες στην ηπειρωτική χώρα φτιάχνει ο Κασσελάκης

Συνελήφθη ο μεγαλύτερος αδελφός της Προέδρου του Περού για διαφθορά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα