ΑΘΗΝΑ
09:06
|
24.04.2024
Ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε λειτουργία αφιερωμένη στη Μιανμάρ που πλήττεται από συγκρούσεις, επαναλαμβάνοντας τις εκκλήσεις του για ειρήνη και τερματισμό της βίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε λειτουργία μέσα στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό αφιερωμένη στη Μιανμάρ μετά από αρκετές εκκλήσεις για ειρήνη τους τελευταίους μήνες, καθώς οι συγκρούσεις έχουν αφήσει στο πέρασμά τους  εκατοντάδες νεκρούς σε σχεδόν τέσσερις μήνες. Ο Πάπας είχε επισκεφθεί τη Μιανμάρ τον Νοέμβριο του 2017, σηματοδοτώντας την πρώτη παπική επίσκεψη σε ένα έθνος όπου η πλειοψηφία είναι βουδιστική πλειοψηφία.

Μια μοναχή της Μιανμάρ απήγγειλε το πρώτο ανάγνωσμα στα Βιρμανικά ενώπιον ενός εκκλησιάσματος αποτελούμενο περίπου από 200 μοναχούς, ιερείς και ιεροσπουδαστές κατά τη διάρκεια της λειτουργίας που προορίζεται για τους Καθολικούς της Ρώμης και πέραν αυτής.

Στην ομιλία του, ο πάπας απηύθυνε έκκληση στους πιστούς να είναι «σταθεροί στην αλήθεια», προτρέποντάς τους να μην χάσουν την ελπίδα τους. «Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, αυτές τις μέρες που η αγαπημένη σας χώρα της Μιανμάρ βιώνει βία, σύγκρουση και καταστολή, ας αναρωτηθούμε: τι καλούμαστε να κρατήσουμε; Καταρχάς, για να διατηρήσουμε την πίστη», είπε.

Ο Πάπας απηύθυνε έκκληση για ενότητα, χαρακτηρίζοντας τη διαίρεση μεταξύ των κοινοτήτων και των λαών ως «μια θανατηφόρα ασθένεια».

«Οι αμαρτίες ενάντια στην ενότητα αφθονούν: ο φθόνος, η ζήλια, η επιδίωξη προσωπικών συμφερόντων ενάντια στο κοινό καλό, η τάση να κρίνεις άλλους. Αυτές οι μικρές συγκρούσεις μας αντανακλώνται σε μεγαλύτερες, όπως αυτή που βιώνει η χώρα σας αυτές τις μέρες», είπε.

«Γνωρίζω ότι ορισμένες πολιτικές και κοινωνικές καταστάσεις μας υπερβαίνουν» προσέθεσε, «ωστόσο, η δέσμευση για ειρήνη και αδελφότητα ξεκινά πάντα από κάτω: κάθε άτομο, σε μικρά πράγματα, μπορεί να παίξει τον ρόλο του».

«Εν μέσω πολέμου, βίας και μίσους, η πίστη στο Ευαγγέλιο και η ειρήνη απαιτεί δέσμευση μέσω κοινωνικών και πολιτικών επιλογών, ακόμη και με κίνδυνο τη ζωή μας» κατέληξε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων πριν το ΑΕΚ- Παναθηναϊκός

Εμπρησμός σε ΑΤΜ στα Σεπόλια

Σχέδιο Ανάν: Το βροντερό όχι των Ελληνοκυπρίων, η  εξαγορά των συνειδήσεων και οι παραχαράκτες

Ο καιρός σήμερα: Επιμένει η σκόνη, μποφόρ στο Αιγαίο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα