ΑΘΗΝΑ
14:33
|
05.06.2026
Τουλάχιστον επτά Ινδονήσιοι πνίγηκαν, όταν ένα υπερφορτωμένο πλεούμενο ανατράπηκε σε μια τεχνητή λίμνη στη νήσο Ιάβα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον επτά Ινδονήσιοι πνίγηκαν, όταν ένα υπερφορτωμένο πλεούμενο ανατράπηκε σε μια τεχνητή λίμνη στη νήσο Ιάβα, διότι τουρίστες που επέβαιναν σε αυτό ήθελαν να τραβήξουν μία σέλφι, έγινε σήμερα γνωστό από την αστυνομία της Ινδονησίας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε χθες, στο Μπογιολάλι, όταν οι 20 επιβάτες μετακινήθηκαν ξαφνικά όλοι μαζί στη μία πλευρά του σκάφους για να βγάλουν μια ομαδική φωτογραφία, περιέγραψε ο αρχηγός της αστυνομίας της Ιάβας Άχμαντ Λούτφι.

«Η αιτία του δυστυχήματος είναι το γεγονός ότι το πλεούμενο ήταν υπερφορτωμένο», εξήγησε ο Λούφτι σε δημοσιογράφους.

«Τα 20 άτομα τράβηξαν μια σέλφι στη δεξιά άκρη (του σκάφους), κατόπιν χάθηκε η ισορροπία του σκάφους και ανατράπηκε».

Σύμφωνα με την αστυνομία, 11 άνθρωποι διασώθηκαν, ωστόσο επτά έχασαν τη ζωή τους. Δύο άνθρωποι εξακολουθούν και αγνοούνται και οι ομάδες διάσωσης τους αναζητούν.

Οι ερευνητές θα εξετάσουν εάν υπήρξε αμέλεια εκ μέρους των διοργανωτών της βόλτας με το πλεούμενο.

Σύμφωνα με τον Λούφτι, ένας 13χρονος βρισκόταν στο πηδάλιο τη στιγμή της τραγωδίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Σύρο το Crown Iris: Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από πολίτες

Δημοσκόπηση Prorata: Στο 24% η ΝΔ με 2η την ΕΛΑΣ του Τσίπρα – Το ΠΑΣΟΚ 4ο πίσω από το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού

Πάτρα: Παρέμβαση της Εισαγγελίας Εφετών για θανάτους κρατουμένων στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Αυξάνεται στα 1.600 ευρώ το όριο του ακατάσχετου λογαριασμού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα