ΑΘΗΝΑ
01:36
|
27.07.2024
“Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα σε κάθε τους έκφανση”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Η Ελλάδα του 21ου αιώνα υποδέχεται την Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας, αγωνιζόμενη να εκλείψουν οι θλιβερές αιτίες που την καθιέρωσαν. Με οριζόντια νομοθετικά μέτρα στην εργασία και σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής. Με πρωτοβουλίες όπως η διαμόρφωση Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+. Αλλά και με συμπεριφορές που υπερβαίνουν στερεότυπα και προωθούν τη δημιουργική συνύπαρξη”. Αυτό τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Facebook με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, και σημειώνει ότι στις σύγχρονες Δημοκρατίες δεν έχουν θέση διαχωρισμοί με βάση την καταγωγή, τη θρησκεία ή τoν σεξουαλικό προσανατολισμό.

“Ούτε ο 21ος αιώνας ανέχεται τη βία, τις διακρίσεις και τη ρητορική μίσους γύρω από την ταυτότητα, τα χαρακτηριστικά και την έκφραση φύλου” επισημαίνει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, και τονίζει ότι η Πολιτεία μας οφείλει να προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα σε κάθε τους έκφανση. Αξιοποιώντας παντού τον πλούτο της διαφορετικότητας. Και η κοινωνία μας να προοδεύει. Ξεπερνώντας μισαλλόδοξες αγκυλώσεις και προάγοντας την ανοχή και τη συνεργασία όλων των πολιτών. Σε αυτόν τον δρόμο βαδίζει, σήμερα, η χώρα. Με τόλμη, με ωριμότητα, αλλά και με ρεαλισμό. Γιατί αυτός είναι ο μόνος που οδηγεί μπροστά τη ζωή και τον καθημερινό πολιτισμό μας” καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης.

Μήνυμα για τη σημερινή Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας ανέρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

“Σήμερα, Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας, οφείλουμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης των διακρίσεων, της κοινωνικής απομόνωσης και της βίας που υφίστανται μέχρι και σήμερα οι ΛΟΑΤΚΙ+ συνάνθρωποι μας”, τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

«Οι κοινωνικές διακρίσεις δεν ανατρέπονται με ανέξοδα λόγια συμπάθειας» δήλωσε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας της Κεντικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφής διάκριση, στοχοποίηση και βία σε βάρος συνανθρώπων μας, με κριτήριο τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους και άλλα ατομικά χαρακτηριστικά. Την ίδια στιγμή μάλιστα βιώνουν τις οδυνηρές συνέπειες της επίθεσης στα εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά και δημοκρατικά τους δικαιώματα. Όλα αυτά εντείνουν τις κοινωνικές διακρίσεις σε βάρος τους και δεν ανατρέπονται με ανέξοδα λόγια συμπάθειας. Διεκδικούμε να αυστηροποιηθεί άμεσα η νομοθεσία για τους δράστες σεξιστικών, ομοφοβικών και ρατσιστικών επιθέσεων. Η απαλλαγή από κάθε οικονομικό και κοινωνικό καταναγκασμό, από κάθε μορφής βία, προϋποθέτει να εξασφαλίζονται τα σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα για όλο το λαό, σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Κουτσούμπας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες πάλι η Καλιφόρνια…

Τέσσερις νεκροί και 5 τραυματίες σε καραμπόλα νταλίκας με Ι.Χ. στη Μεσσηνία

Φυτεία 839 δενδρυλλίων κάνναβης εκρίζωσαν στα Χανιά

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα