ΑΘΗΝΑ
12:56
|
22.06.2021
“Άδειασμα” της κυβέρνησης από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο και όχι ένα αυτοδιαγνωστικά τεστ την εβδομάδα εισηγήθηκε η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων στην κυβέρνηση για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις σχολικές μονάδες της χώρας. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικό Συλλόγου (ΠΙΣ) Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τόνισε, μιλώντας το πρωί στον Ant1, ότι η απόφαση της επιτροπής ήταν για δύο self tests την εβδομάδα στα σχολεία, ενώ αρχικά έγινε συζήτηση για ένα self test και ένα rapid test την εβδομάδα.

Ωστόσο, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή διευκρίνισε ότι η εισήγηση για δύο self tests αφορούσε μόνο την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες την πρώτη εβδομάδα. Όπως είπε στον ΑΝΤ1, μετά η “εισήγηση της επιτροπής ήταν για ένα self test την εβδομάδα”.

Για την κυκλοφορία μετά τις 12.30 o πρόεδρος του ΠΙΣ τόνισε ότι εξετάζεται ο τρόπος για τη μετάβαση σε μια ζωή χωρίς περιορισμούς με ασφάλεια. “Σε αυτό το πλαίσιο κάνουμε συνεχώς αναθεωρήσεις” τόνισε στον Ant1.

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο λοκντάουν στο μέλλον τόνισε: “Απευχόμαστε να χρειαστεί να προτείνουμε νέους περιορισμούς, γι αυτό κάνουμε έκκληση στους ανθρώπους να προσέχουν”. Αναφερόμενος στο άνοιγμα του τουρισμού ο κ. Εξαδάκτυλος έκανε λόγο για “άσκηση ισορροπίας”. “Για να λυθεί επιτυχώς αυτή η εξίσωση χρειάζεται η βοήθεια όλων ως προς την τήρηση των μέτρων”, σχολίασε.

Πηγή: ANT1

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τη διαρροή του ημερολογίου της Κάρολαϊν

Γεωργιανός κρατούμενος: H αστυνομία μου έλεγε να ομολογήσω ότι σκότωσα την Καρολάιν

Τρεμόπουλος: Είμαι σε κέντρο αποκατάστασης για να ξαναμάθω να περπατάω

Πούτιν για την 80η επέτειο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα