ΑΘΗΝΑ
13:18
|
20.04.2024
Η νόσος Covid-19 “έριξε νέο φως στις αποτυχίες της αμερικανικής κοινωνίας”, δήλωσε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα υγείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για “αδιαμφισβήτητη” επιδείνωση των συνεπειών του ρατσισμού σε βάρος των μειονοτήτων της αμερικανικής κοινωνίας εξαιτίας της νόσου Covid-19 μίλησε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Δρ. Άντονι Φάουτσι, σημειώνοντας ότι οι κοινότητες των Αφροαμερικανών, Ισπανόφωνων και των αυτοχθόνων Αμερικανών πλήττονται πολύ περισσότερο από τον νέο κορονοϊό εξαιτίας των “κοινωνικών ανισοτήτων”.

Στη διάρκεια εκδήλωσης βράβευσής του στο Πανεπιστήμιο Έμορι της Ατλάντας, ο σύμβουλος του Τζο Μπάιντεν και κορυφαίος επιδημιολόγος, εξήγησε ότι η ασθένεια Covid-19 “έριξε νέο φως στις αποτυχίες της κοινωνίας των ΗΠΑ”.

Ο Δρ. Άντονι Φάουτσι τόνισε ότι αρκετοί άνθρωποι των μειονοτικών κοινωνικών ομάδων εργάζονται σε τομείς κρίσιμους διατρέχοντας μεγαλύτερο κίνδυνο να εκτεθούν στον ιό, ενώ διευκρίνισε ότι ακόμα και κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας όπως υπέρταση, χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, διαβήτη και παχυσαρκίας εξαιτίας κοινωνικών παραγόντων. “Πολλοί έγχρωμοι πολίτες από τη στιγμή που γεννιούνται αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως η αδυναμία πρόσβασης σε υγιεινή διατροφή, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και των συνεπειών του ρατσισμού στην κοινωνία”, επισήμανε ο Αμερικανός σύμβουλος του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν.

“Η μάχη για την εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων είναι μια πρέπει να είναι δέσμευση με βάθος πολλών δεκαετιών”, υποστήριξε ο Δρ. Άντονι Φάουτσι.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των Ηνωμένων Πολιτειών (CDC) το περασμένο φθινόπωρο οι Αφροαμερικανοί και Ισπανόφωνοι πεθαίνουν από επιπλοκές που συνδέονται με τον νέο κορονοϊό σε μεγαλύτερα ποσοστά σε σχέση με τις υπόλοιπες πληθυσμιακές ομάδες της αμερικανικής κοινωνίας. “Ο κοινωνικός διχασμός είναι αντιπαραγωγικός εν μέσω πανδημίας”, σημείωσε ο κορυφαίος επιδημιολόγος και πρόσθεσε, “δεν μπορεί να συγκρουόμαστε μεταξύ μας όταν εχθρός μας είναι ο ιός”.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα