ΑΘΗΝΑ
17:50
|
25.04.2024
Ήμουν στρατολογημένος στον ΣΥΡΙΖΑ. Σχέδιο Παππά η αποκτήση καναλιού με εικονική υπεργολαβία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ρόλο οργανωτή στο σχέδιο για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού αποδίδει στον Νίκο Παππά, στην κατάθεση του στην προανακριτική επιτροπή, ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Ο Καλογρίτσας επέμεινε στα πυρά του κατά του Νίκου Παππά, για ενορχήστρωση σχεδίου απόκτησης καναλιού επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ με χρηματοδότηση μέσω εικονικής υπεργολαβίας με τη CCC υπό την καθοδήγηση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ κατά την εξέτασή του στην Προανακριτική Επιτροπή, κατά τη διάρκεια της οποίας επικράτησε ένταση.

Ο αποκαλούμενος “κόκκινος εργολάβος” ο οποίος μετά από μια σειρά αναβολών, καταθέτει σήμερα στην επιτροπή που συγκροτήθηκε για να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, φέρεται να κατέθεσε πως ήταν “στρατολογημένος” στον ΣΥΡΙΖΑ, πως είχε φιλικές σχέσεις με τον Νίκο Παππά, ο οποίος μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές τον φώναξε προκειμένου να συμπράξει για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού.

Προς επίρρωση μάλιστα, των ισχυρισμών του για την εικονικότητα της υπεργολαβίας με τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό, έδειξε στα μέλη της επιτροπής έναν φάκελο με email και sms κι απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως “αν δεν πει ο Παππάς αυτά που πραγματικά έγιναν θα υποχρεωθώ να τα δείξω”.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ πάντως η εξέταση του κ. Καλογρίτσα προκάλεσε αλλεπάλληλες εντάσεις από πλευράς βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που τον διέκοπταν συνεχώς, ζητώντας μάλιστα να γίνει η εξέταση παρουσία του δικηγόρου του κ. Παππά.

Στον αντίποδα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας να αποδομήσουν τα καταγγελλόμενα κατά του Νίκου Παππά, καθώς και τους ισχυρισμούς του περί έλλειψης ρευστότητας την εποχή του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, επικαλούνται την ύπαρξη εγγράφου από την Τράπεζα Αττικής, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Καλογρίτσας είχε καταθέσει σε αυτή 8 εκατομμύρια ευρώ  την 1η Ιουλίου 2016, πολύ πριν δηλαδή τον Αύγουστο οπότε και έγινε ο διαγωνισμός και πολύ πριν να γνωρίσει τους αδερφούς Χούρι της CCC.   

Παράλληλα, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, φέρεται να επιτέθηκε στον μάρτυρα, κατηγορώντας τον πως ενώ δηλώνει Αριστερός, εξυφαίνει ευφάνταστα σενάρια, με μοναδικό στόχο να αποφύγει να επιστρέψει τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Η κατάθεση διεκόπη νωρίτερα του προγραμματισμένου καθώς ο Καλογρίτσας αισθάνθηκε αδιαθεσία, ζήτησε το φάρμακό του κι εξετάστηκε από τον Παύλο Πολάκη. Τέλος, του ζητήθηκε να επανέλθει στην προανακριτική την Τρίτη (18/5) στις 12 το μεσημέρι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Ισπανία: Απόρριψη της υπόθεσης διαφθοράς της συζύγου του πρωθυπουργού Σάντσεθ

Τον ΚΟΣΜΟ ενόψει ευρωεκλογών παρουσίασε ο Πέτρος Κόκκαλης

Οι ΗΠΑ και 17 χώρες ζητούν από τη Χαμάς να αφήσει τους ομήρους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα