ΑΘΗΝΑ
22:56
|
23.05.2024
Διευκρινίσεις έδωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δυνατότητα εξέτασης τον Σεπτέμβριο, εφόσον ασθενήσει κάποιος υποψήφιος ή κάποια υποψήφια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σημειώνοντας ότι θα δοθεί αναλυτικό πρωτόκολλο όταν συζητηθεί με τους επιστήμονες.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, οι υποψήφιοι που διαγνωστούν θετικοί, τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών που σημαίνει ότι δεν μπορούν να πάρουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις με ότι αυτό συνεπάγεται για την ψυχολογία του υποψηφίου, τους κόπους του και τα έξοδα της οικογένειας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η κ. Κεραμέως ανέφερε επίσης πως τις επόμενες μέρες θα συζητηθεί με τους ειδικούς το άνοιγμα των φροντιστηρίων και για τις μικρότερες βαθμίδες εκπαίδευσης, των κέντρων ξένων γλωσσών και των κέντρων μελέτης.

Σε ερώτηση για το ένα αυτοδιαγνωτιστικό τεστ την εβδομάδα στα σχολειά, η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι τέθηκε στην επιτροπή των ειδικών και προχωράμε σε συνολική αποκλιμάκωση σε πολλές δραστηριότητες. Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος είχε δηλώσει στον ANT1 ότι η επιτροπή δεν εισηγήθηκε μείωση των selfs test από δύο σε ένα.

Αναφερόμενη στα πανεπιστήμια, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι στόχος του υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης είναι ο εξορθολογισμός συνολικά του ακαδημαϊκού χάρτη στη βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων και κριτηρίων βιωσιμότητας. Πρόσθεσε ότι στη βάση του εξορθολογισμού το Πανεπιστήμιο Πατρών κατέθεσε πλήρη και εμπεριστατωμένη πρόταση και έτσι τέσσερα πανεπιστημιακά τμήματα θα συγχωνευτούν με άλλα. Τόνισε, δε, ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και υπάρχουν συζητήσεις και με άλλα πανεπιστήμια. Επιπλέον, υπενθύμισε ότι όταν ανέλαβε η κυβέρνηση, ανέστειλε 37 πανεπιστημιακά τμήματα που είχε ιδρύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, είπε ότι από φέτος θα μπορούν τα παιδιά της τρίτης Λυκείου να υποβάλλουν μηχανογραφικό για εισαγωγή σε πανεπιστήμιο μέσω των εξετάσεων είτε να υποβάλλουν ένα παράλληλο μηχανογραφικό για να εισαχθούν στην κατάρτιση, στα δημοσιά ΙΕΚ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φοιτητικές εκλογές: Πρωτιά για ΠΚΣ-Καταποντισμός της ΔΑΠ

Εγκύκλιο ΕΟΠΥΥ για εξαίρεση από την καταβολή 1 και 3 ευρώ για εξετάσεις

Λαμία: Λουκέτο στο εργοστάσιο με τα σχολικά γεύματα από τον ΕΦΕΤ

Ελεύθερος ο εργολάβος που έβαλε την πόρτα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα