ΑΘΗΝΑ
02:07
|
20.04.2024
O πρέσβυς του Κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα, Μαρουάμ Εμίλ Τουμπάσι, μεταβαίνει στο ελληνικό ΥΠΕΞ για να ζητήσει διευκρινίσεις για την στάση της ελληνικής κυβέρνησης.
Πηγή: Twitter (@Revolucion3_0)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του kosmodromio, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας θα μεταβεί αύριο Τρίτη (18/5) στη Ραμάλα για να συναντήσει τον Παλαιστίνιο ομόλογό του, Ριγιάντ αλ- Μαλίκι ενόψει της έκθρυθμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 200 ανθρώπους και της αδιάλακτης στάσης του Νετανιάχου που ορκίζεται συνέχεια της αιματοχυσίας.

Τη συνάντηση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας, έχει ζητήσει η Ελληνική πλευρά.

Παράλληλα, ο πρέσβυς του Κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα, Μαρουάμ Εμίλ Τουμπάσι, μεταβαίνει στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών για να ζητήσει διευκρινίσεις για την στάση της ελληνικής κυβέρνησης και τις απαράδεκτες δηλώσεις στις οποίες προέβησαν αξιωματούχοι, κυβερνητικά στελέχη και στελέχη της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε προκαλέσει αντιδράσεις καθώς πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ του Ισραήλ. Σε ανάρτησή του στο Instagram ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε το Ισραήλ ως “τον καλύτερο φίλο της Ελλάδας” σημειώνοντας πως βρίσκεται στη θέση του αμυνόμενου απέναντι στην ισλαμιστική Χαμάς.

“Αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη για μένα [η δήλωση], και ήδη ζήτησα εξηγήσεις από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών” είχε δηλώσει ο Πρέσβυς του Κράτους της Παλαιστίνηςκαι της Παλαιστινιακής παροικίας της Ελλάδα, απαντώντας στη θέση Γεωργιάδη. “Ελπίζω ότι οι θέσεις του δεν είναι και θέσεις της κυβέρνησης. Άλλωστε, όταν ήταν στην αντιπολίτευση ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον οποίο έχω συναντηθεί σχετικά, με είχε διαβεβαιώσει ότι η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τις αποφάσεις του ΟΗΕ, τα ψηφίσματα, το Διεθνές Δίκαιο. Αν αυτό ισχύει ακόμη, οφείλουν από τη ΝΔ να καταδικάσουν τις δηλώσεις Γεωργιάδη. Προφανώς, εδώ δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας του Ισραήλ, εδώ υπάρχει κατοχή και απαρτχάιντ και σε τέτοιες περιπτώσεις ο καθένας πρέπει να αποφασίσει σε ποια πλευρά της Ιστορίας θα σταθεί. Οι Έλληνες ως τώρα έχουν σταθεί στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να παίξει ρόλο στην προσέγγιση και όχι να ρίχνει λάδι στη φωτιά”.

Προ διημέρου υπήρξε και παρέμβαση και για τις δηλώσεις που έγιναν από πλευράς Ντόρας Μπακογιάννη. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι “η Ελλάδα θα μπορούσε να συμμετάσχει στο πλαίσιο μίας πρωτοβουλίας, καθώς μας εμπιστεύονται και οι Άραβες και οι Ισραηλινοί και δεν τίθεται θέμα να νομίζει κανείς ότι η προσφορά μας για βοήθεια δεν είναι ειλικρινής”.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ, επιβεβαίωσε λίγο αργότερα την είδηση ανακοινώνοντας ότι “ο Νίκος Δένδιας ταξιδεύει το πρωί της Τρίτης στο Ισραήλ, τα παλαιστινιακά εδάφη και την Ιορδανία για συνομιλίες με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Γκάμπι Ασκενάζι και τον Παλαιστίνιο ομόλογό του Ριάντ Αλ Μαλίκι”.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για την μετάβαση Δένδια στη Ραμάλα

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μεταβαίνει αύριο, Τρίτη 18 Μαΐου, στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη. Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συναντήσεις με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ΄, με τον Ισραηλινό ομόλογό του Gabi Ashkenazi και με τον Παλαιστίνιο ομόλογο του Riad Al-Maliki.

Επίσης, αύριο, ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συγκάλεσε ο ύπατος εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική Josep Borrell με αντικείμενο τις εξελίξεις στην περιοχή.

Την Τρίτη 18 Μαϊου, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί και στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του Ayman Safadi.

Τέλος, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στο Κάιρο την Πέμπτη 20 Μάϊου, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Sameh Shoukry.

Ο υπουργός Εξωτερικών είχε νωρίτερα σήμερα συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει των επικείμενων επισκέψεων του.

Με πληροφορίες από το Τhe Press Project

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα