ΑΘΗΝΑ
03:35
|
27.04.2024
Ξεπέρασαν τα 25 εκατομμύρια τα συνολικά κρούσματα στη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πενήντα γιατροί στην Ινδία έχασαν τη ζωή τους σε μία ημέρα από επιπλοκές του νέου κορονοϊού με τη χώρα να αδυνατεί ακόμα να θέσει υπό έλεγχο το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Ο αριθμός των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 που έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά στην Ινδία ξεπέρασε σήμερα το επίπεδο των 25 εκατομμυρίων.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ινδίας (IMA) ανακοίνωσε ότι συνολικά 244 γιατροί, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον ιό, έχουν χάσει τη ζωή τους από τις αρχές του τρέχοντος έτους. Συνολικά 1.000 είναι οι γιατροί που έφυγαν από τη ζωή από την αρχή της πανδημίας. Την περασμένη Κυριακή ο IMA ανακοίνωσε ότι μέσα σε μία ημέρα “χάθηκαν” 50 γιατροί. Ανάμεσα στα θύματα είναι και ο πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Ινδίας, Δρ. ΚΚ Αγκαρουάλ.

Σύμφωνα πάντως με το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV ο πραγματικός απολογισμός των θυμάτων στον ιατρικό κλάδο της χώρας είναι πολύ υψηλότερος. Ο IMA αριθμεί 350.000 μέλη αλλά ο συνολικός αριθμός των γιατρών στην Ινδία εκτιμάται στο 1.200.000. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας μεγάλος αριθμός των εργαζομένων στα νοσοκομεία της Ινδίας δεν έχει ακόμα εμβολιαστεί.

Οι μολύνσεις που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ανήλθαν σε 263.533, επίπεδο που παρότι σήμανε τη συνέχιση της πτωτικής τάσης που υποδεικνύουν τα επίσημα δεδομένα τις τελευταίες ημέρες άρκεσε ώστε η χώρα της Ασίας να γίνει η δεύτερη που ξεπέρασε το τρομακτικό αυτό ορόσημο. Το προηγούμενο 24ωρο εξάλλου σημειώθηκε νέο τραγικό ρεκόρ 4.329 θανάτων εξαιτίας της COVID-19.

Με βάση τα επίσημα δεδομένα, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο γιγαντιαίο κράτος των 1,3 δισεκ. κατοίκων έχει φθάσει τους 278.719 νεκρούς επί συνόλου 25,23 εκατ. μολύνσεων.

Ειδικοί επισημαίνουν τις τελευταίες ημέρες ότι οι επίσημοι αριθμός είναι αναξιόπιστοι, εξαιτίας της έλλειψης επαρκούς αριθμού τεστ στις αγροτικές περιοχές της επαρχίας, όπου ο νέος κορονοϊός εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα.

Η Ινδία πλήττεται -εδώ και μήνες πλέον- σκληρότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο από την πανδημία, καθώς το παραλλαγμένο στέλεχος του SARS-CoV-2 που αρχικά ταυτοποιήθηκε στη χώρα αυτή προκάλεσε έκρηξη των κρουσμάτων σε ημερήσια βάση: ξεπέρασαν επανειλημμένα το όριο των 400.000 το προηγούμενο διάστημα.

Πηγή: Daily Mail, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα