ΑΘΗΝΑ
08:46
|
20.04.2024
Με φόντο τις επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας και τις κινήσεις της Τουρκίας για "ΑΟΖ" με την Παλαιστίνη, ο Δένδιας πραγματοποίησε σειρά επαφών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαδοχικές επαφές με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι, με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄ και τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμαντ Ιμπραχίμ Στάγεχ είχε σήμερα ως νωρίς το απόγευμα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο πλαίσιο έκτακτης επίσκεψης στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη που πυροδότησαν τα σχέδια της τουρκικής διπλωματίας για πιθανή συμφωνία καθορισμού ΑΟΖ με τη Γάζα στο δρόμο που άνοιξε το 2019 το τουρκολιβυκό μνημόνιο…

Ο Δένδιας κάνοντας σχετική ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Τουίτερ υπήρξε ιδιαίτερα λακωνικός με όλους τους αξιωματούχους.

Μετά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι, αρκέστηκε να δηλώσει πως συζήτησαν “για τις εξελίξεις στην περιοχή”.

Ακολούθησε η συνάντησή του Νίκου Δένδια με τον Πατριάρχη Θεόφιλο Γ’ κατά την οποία ο Έλληνας υπουργός τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία προστασίας των Ιερών Τόπων και τη διατήρηση του “στάτους κβο” των χριστιανικών θρησκευτικών μνημείων και ναών στα Ιεροσόλυμα.

Οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν με τη συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό, Μοχάμαντ Ιμπραχίμ Στάγιεχ.

Λίγο πριν τις 16.30 ο Νίκος Δένδιας συμμετείχε στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ομολόγων του στην Ευρωπαϊκή Ένωση,την οποία συγκάλεσε ο ύπατος εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, με κεντρικό ζήτημα τις επιθέσεις στη Γάζα και το Ισραήλ.

Λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα ο Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στην Ιορδανία, για συνάντηση με τον Ιορδανό ομόλογό του, Αϊμάν Σαφάντι.

Την Πέμπτη,ο Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στο Κάιρο, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

«Καθαρή επιθετικότητα»: Αντιδράσεις στο βέτο των ΗΠΑ για την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα