ΑΘΗΝΑ
12:34
|
05.07.2022
Πολάκης, Ξανθόπουλος και Σπίρτζης καταγγέλλουν πάρτι “αναθέσεων” με πρόσχημα την πανδημία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τρεις τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης (Διαφάνειας Διοικητικής Δράσης), ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος (Δικαιοσύνης) και ο Χρήστος Σπίρτζης (Προστασίας του Πολίτη), κατά της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφίας Νικολάου.

Οι τρεις αποδίδουν στην κ. Νικολάου το αδίκημα της απιστίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, σχετικά -όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους- με τις συμβάσεις απευθείας αναθέσεων ειδών ατομικής προστασίας και καθαριότητας (χειρουργικές μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, κ.λπ.) κατά την περίοδο της πανδημίας από τις οποίες κατά τους ισχυρισμούς τους έχει ζημιωθεί το Δημόσιο.

Κατά τις δηλώσεις των τριών, σε άλλες περιπτώσεις οι αναθέσεις έγιναν σε εταιρείες που φτιάχτηκαν μια ή δύο μέρες πριν την ανάθεση και άλλες φορές σε εταιρείες που δεν είχαν καμία σχέση με το αντικείμενο των συμβάσεων σε τιμές πολλαπλάσιες από τις τιμές που άλλοι φορείς του δημοσίου αγόρασαν τα ίδια πράγματα τις ίδιες ημέρες. “Η κ. Νικολάου στο όνομα του κορονοϊού είναι το πιο κραγμένο παράδειγμα απευθείας αναθέσεων σε εταιρείες που φτιάχτηκαν μια-δυο ημέρες πριν την ανάθεση”, δήλωσε έξω από τον Άρειο Πάγο ο Παύλος Πολάκης. “Περιμένουμε με τα αναλυτικότατα και συντριπτικά στοιχεία, τα οποία καταθέσαμε σήμερα να κινηθεί γρήγορα η εισαγγελία και να αποδοθούν αυτές οι ευθύνες”, πρόσθεσε.

“Η φράση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Ηλία Ηλιού ‘θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα’ αποκτά σήμερα μια ξεχωριστή επικαιρότητα”, σχολίασε ο Θ. Ξανθόπουλος. Όπως επισήμανε, η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος δεν απασχολεί μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αλλά ολόκληρη την κοινωνία. “Παρακολουθούμε την εξέλιξη της υπόθεσης, η οποία αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες”, πρόσθεσε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης.

“Ελπίζουμε η κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να επαναφέρει στην εθνική νομοθεσία τις διαδικασίες που διασφαλίζουν τον έλεγχο, τη νομιμότητα, την τήρηση της διαφάνειας και την τήρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας”, δήλωσε από την πλευρά του ο Χρήστος Σπίρτζης. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αυγή

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΜέΡΑ25: Δεν μπορεί η Πολιτεία να επαφίεται στους Ρουμάνους πυροσβέστες

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Νορβηγία: Απεργία στις γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου

Στα 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση στο ρεύμα για τον Ιούλιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα