ΑΘΗΝΑ
13:37
|
26.04.2024
Πολλοί οι πιστοί Βραζιλιάνοι που χαρακτήρισαν “βλάσφημη” την πρωτοβουλία για την προώθηση του εμβολιαστικού προγράμματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Χριστός Λυτρωτής, το διάσημα άγαλμα που δεσπόζει πάνω από το Ρίο ντε Τζανέιρο , φωτίστηκε για την προώθηση της ισότητας των εμβολίων κατά του κορονοϊού.  Το μήνυμα: “Τα εμβόλια σώζουν, ισότητα για τα εμβόλια” άναψε το Σάββατο στο άγαλμα ύψους 30 μέτρων στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, από την Unidos Pela Vacina (Ενωμένοι για τα Εμβόλια), σε συνεργασία με το Cristo Redentor Sanctuary και το διαφημιστικό πρακτορείο Ogilvy Brazil. Τον Ιανουάριο, δύο εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης είχαν λάβει τις πρώτες δόσεις του εμβολίου στους πρόποδες του αγάλματος, ένδειξη για την έναρξη του εμβολιασμού στη Βραζιλία.

Ωστόσο, αρκετοί ήταν οι Βραζιλιάνοι πιστοί, οι οποίοι δεν εκτίμησαν την πρωτοβουλία χαρακτηρίζοντάς την “βλάσφημη”.

Η χώρα κατατάσσεται 30η στον κόσμο με βάση τις πρώτες δόσεις εμβολίων και πολύ πίσω από το 59% του  Ισραήλ και το 47% των ΗΠΑ, σύμφωνα με ανάλυση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς (Reuters). 

Η Βραζιλία καταγράφει τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό θανάτων, με πάνω από 435.000 ζωές να έχουν χαθεί από επιπλοκές που συνδέονται με τη νόσο Covid-19. Ο πρόεδρος της χώρας Ζαΐχ Μπολσονάρου έχει δεχθεί επικρίσεις για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Κατηγορείται για υποβάθμιση της πανδημίας και για πλήρη αποτυχία να εξασφαλίσει εγκαίρως τον αριθμό των εμβολίων που χρειάζονταν οι πολίτες της χώρας του. Ο ίδιος υπεραμύνεται των επιλογών του υποστηρίζοντας ότι με τις επιλογές του κράτησε ζωντανή την οικονομία της Βραζιλίας. Την περασμένη εβδομάδα ο Μπολσονάρου ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια για την παραγωγή και διανομή εμβολίων στη χώρα.



Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Χωρίς Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό την Πρωτομαγιά

Θεσσαλονίκη: 44χρονος πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στη Θέρμη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα