ΑΘΗΝΑ
19:06
|
13.06.2021
Τα στελέχη των ΕΜΑΚ που δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά το επιθυμούν, να το πράξουν, έχουν καιρό ως τις 11 Ιουνίου.Σε αντίθετη περίπτωση θα αντικατασταθούν...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλα τα μέλη των Ειδικών Μονάδων Αντιμετώπισης Καταστροφών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιχειρεί να θεσπίσει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Δ. Κολoκούρης, σύμφωνα με έγγραφο που αποκάλυψε σήμερα ο ραδιοσταθμός της Θεσσαλονίκης, North 98.

Πρόκειται για την πρώτη απόπειρα θέσπισης υποχρεωτικού εμβολιασμού στην Ελλάδα και αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις καθώς θίγει δικαιώματα και ελευθερίες.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι «μετά την κοινοποίηση της παρούσας διαταγής (στις ΕΜΑΚ) θα υπηρετούν σ’ αυτές υποχρεωτικά μόνο όσοι υπάλληλοι έχουν προβεί στο σχετικό εμβολιασμό».

Στις 14 του Μάη διεξάγεται η γενική άσκηση της ΕΜΑΚ

Με το ίδιο έγγραφο καλούνται τα στελέχη των ΕΜΑΚ που δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά το επιθυμούν, να το πράξουν ως τις 11 Ιουνίου με την ειδοποίηση ότι σε αντίθετη περίπτωση θα αντικατασταθούν από άλλα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που θα έχουν ολοκληρώσει των εμβολιασμό τους.

Ενημέρωση για εμβολιασμούς ως τις 21 Μάη

Καλούνται δε οι διοικήσεις των ΕΜΑΚ, να ενημερώσουν ως τις 21 Μαΐου το Αρχηγείο, ποια στελέχη τους έχουν προβεί στον εμβολιασμό τους, ποια στελέχη έχουν κινήσει τη διαδικασία να εμβολιαστούν και ποια στελέχη δεν έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους.

Γεγονός είναι πάντως πως πολλά εμβόλια για σειρά ασθενειών είναι υποχρεωτικά για όσους υπηρετούν στην ΕΜΑΚ για λόγους επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Η ΕΜΑΚ ως ειδική υπηρεσία συμμετέχει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας και ως εκ τούτου οφείλει ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμη να συμμετάσχει -κατόπιν αιτήματος της Ε.Ε. σε επιχειρήσεις διάσωσης σε όλο των κόσμο.

Σε κάθε περίπτωση, το ποσοστό των εμβολιασμών στην υπηρεσία της ΕΜΑΚ είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Το 1987 σαν σήμερα ιδρύθηκε η ΕΜΑΚ - Politica.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κορονοϊός: 358 διασωληνωμένοι, 17 θάνατοι & 297 κρούσματα

Αξιωματούχος ΕΜΑ για το εμβόλιο της AstraZeneca στους άνω των 60 ετών

Παρατείνονται οι αεροπορικές οδηγίες για πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού

Διάθεση self tests από 14 έως 19 Ιουνίου στην εκπαιδευτική κοινότητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα