ΑΘΗΝΑ
10:34
|
05.10.2022
Τα στελέχη των ΕΜΑΚ που δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά το επιθυμούν, να το πράξουν, έχουν καιρό ως τις 11 Ιουνίου.Σε αντίθετη περίπτωση θα αντικατασταθούν...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλα τα μέλη των Ειδικών Μονάδων Αντιμετώπισης Καταστροφών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιχειρεί να θεσπίσει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Δ. Κολoκούρης, σύμφωνα με έγγραφο που αποκάλυψε σήμερα ο ραδιοσταθμός της Θεσσαλονίκης, North 98.

Πρόκειται για την πρώτη απόπειρα θέσπισης υποχρεωτικού εμβολιασμού στην Ελλάδα και αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις καθώς θίγει δικαιώματα και ελευθερίες.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι «μετά την κοινοποίηση της παρούσας διαταγής (στις ΕΜΑΚ) θα υπηρετούν σ’ αυτές υποχρεωτικά μόνο όσοι υπάλληλοι έχουν προβεί στο σχετικό εμβολιασμό».

Στις 14 του Μάη διεξάγεται η γενική άσκηση της ΕΜΑΚ

Με το ίδιο έγγραφο καλούνται τα στελέχη των ΕΜΑΚ που δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά το επιθυμούν, να το πράξουν ως τις 11 Ιουνίου με την ειδοποίηση ότι σε αντίθετη περίπτωση θα αντικατασταθούν από άλλα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που θα έχουν ολοκληρώσει των εμβολιασμό τους.

Ενημέρωση για εμβολιασμούς ως τις 21 Μάη

Καλούνται δε οι διοικήσεις των ΕΜΑΚ, να ενημερώσουν ως τις 21 Μαΐου το Αρχηγείο, ποια στελέχη τους έχουν προβεί στον εμβολιασμό τους, ποια στελέχη έχουν κινήσει τη διαδικασία να εμβολιαστούν και ποια στελέχη δεν έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους.

Γεγονός είναι πάντως πως πολλά εμβόλια για σειρά ασθενειών είναι υποχρεωτικά για όσους υπηρετούν στην ΕΜΑΚ για λόγους επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Η ΕΜΑΚ ως ειδική υπηρεσία συμμετέχει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας και ως εκ τούτου οφείλει ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμη να συμμετάσχει -κατόπιν αιτήματος της Ε.Ε. σε επιχειρήσεις διάσωσης σε όλο των κόσμο.

Σε κάθε περίπτωση, το ποσοστό των εμβολιασμών στην υπηρεσία της ΕΜΑΚ είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Το 1987 σαν σήμερα ιδρύθηκε η ΕΜΑΚ - Politica.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα τουρκολιβυκά μνημόνια για υδρογονάνθρακες με ενδολιβυκή «τρικλοποδιά»

Το ένα μνημόνιο αφορά τη συνεργασία τουρκικών και λιβυκών εταιριών ενέργειας για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και υπογράφηκε αφού ο Ντμπεϊμπά «έκλεψε» τις αρμοδιότητες του υπουργού Πετρελαίου.
ΣΥΝΑΦΗ

Αύξηση ιικού φορτίου στα λύματα πέντε περιοχών

Επιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο ΕΣΥ;

Κορονοϊός: Πρώτη ημέρα εμβολιασμών με τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια

Θετικός στον κορονοϊό ο μητροπολίτης Άνθιμος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα