ΑΘΗΝΑ
10:39
|
25.04.2024
Συγκλονίζει το μήνυμα ενός παιδιού: “Εγώ ακούω μόνο πυραύλους κάθε μέρα. Δεν θέλω να τους ακούω άλλο πια. Θέλω να σταματήσουν”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το όνειρό της είναι να γίνει μια μέρα ένα “κανονικό” κορίτσι σαν τα άλλα κορίτσια του κόσμου που πέφτουν για ύπνο χωρίς τον φόβο των αεροπορικών επιδρομών και που δεν ξυπνούν το πρωί ακούγοντας κλάματα για αυτούς που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η Ναντίν Αμπντέλ-Ταΐφ από τη Γάζα μίλησε στο δίκτυο RT για τη ζωή της στη βομβαρδισμένη Γάζα.

Η Ναντίν έγινε προ ημερών το σύμβολο της τραγωδίας, που αντιμετωπίζουν όλα τα παιδιά της Παλαιστίνης μετά και τη νέα ανάφλεξη στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ. Προ ημερών ο μονόλογος και τα δάκρυα της Ναντίν δίπλα στα ερείπια που άφησαν πίσω τους οι πύραυλοι των ισραηλινών δυνάμεων έκαναν τον γύρο του κόσμου. Το βίντεο γυρίστηκε από το Middle East Eye στις 15 Μαΐου στη Γάζα όπου έχουν σκοτωθεί σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 149 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 41 παιδιών. Η Ναντίν μεταφέρει στο δίκτυο RT τις αγωνίες της, την αγανάκτησή της και την αδυναμία της να κατανοήσει γιατί οι πύραυλοι του Ισραήλ συνεχίζουν να καταστρέφουν και να ισοπεδώνουν τον τόπο της. 

“Κάθε μέρα, το βράδυ ή το απόγευμα ακούμε πυραύλους. Τα πρωινά ακούμε κλάματα και κραυγές ανθρώπων”, λέει η Ναντίν στο RΤ περιγράφοντας τις διασυνοριακές επιθέσεις που ξεκίνησαν πριν από μία εβδομάδα. Όταν αρχίζουν οι επιδρομές η Ναντίν και η οικογένειά της παίρνουν δύο στρώματα και τα τοποθετούν στον διάδρομο του σπιτιού. Οι ίδιοι ξαπλώνουν στο πλάτωμα και προσπαθούν να μείνουν όσο πιο μακριά γίνεται από τα παράθυρα και τη γυάλινη πόρτα του σπιτιού τους.

Κανείς δεν κοιμάται τα βράδια. Προσπαθώ να κοιμηθώ αλλά ο ήχος των πυραύλων και τα κλάματα των παιδιών δεν με αφήνουν. Σκεπάζομαι με ένα μαξιλάρι προσπαθώντας να ξεφύγω από όσα συμβαίνουν γύρω μου. Να ξεχάσω ότι σπίτια καταστρέφονται, να ξεχάσω ότι κάποιοι πεθαίνουν.

Η Ναντίν λέει πως κάνει ό,τι μπορεί για να μην δείχνει τον φόβο της. Θέλει να δείχνει ψύχραιμη αλλά τρέμει από φόβο για το τι μπορεί να συμβεί στον μικρό της αδελφό.

Δεν θέλω να τον βλέπω να φοβάται, δεν θέλω να τον βλέπω να μεγαλώνει μέσα στον φόβο. Αν πάθει κάτι δεν θα το αντέξω.

Η Ναντίν έχει πάψει να παίζει με τους φίλους της έξω στον δρόμο.

“ Έξω από το σπίτι το μόνο αντικρίζεις μόνο πτώματα. Και αυτό μου ραγίζει την καρδιά”. “Αισθάνομαι τόσο πόνο για τους ανθρώπους που είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται. Θέλω να κάνω κάτι αλλά δεν μπορώ. Είμαι 10 ετών”.

Ονειρεύομαι να γίνω γιατρός. Ονειρεύομαι να μπορώ να βοηθώ τους ανθρώπους. Αλλά πώς μπορεί να συμβεί αυτό; Είμαι απλά ένα παιδί και πια δεν έχω καν το δικαίωμα να πάω στο σχολείο. Τι περιμένουν από μένα να κάνω; Απλά κλαίω όλη την ημέρα”, λέει και συνεχίζει, “κανείς δεν είναι ασφαλής στην Παλαιστίνη. Κανείς. Και οι γονείς μας τα έχουν χαμένα. Δεν ξέρουν πώς να μεγαλώσουν τα παιδιά τους μέσα σε αυτήν την κατάσταση. Είναι δύσκολα για αυτούς, είναι δύσκολα για εμάς.

Η Ναντίν εξομολογείται ότι βλέπει στο κινητό βίντεο με παιδιά από τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και τα ζηλεύει γιατί απλά περνούν καλά. “Εγώ ακούω μόνο πυραύλους κάθε μέρα. Δεν θέλω να τους ακούω άλλο πια. Θέλω να σταματήσουν. Θέλω κι εγώ να γίνω ένα κανονικό παιδί”.

Δεκάδες εκρήξεις συγκλόνισαν και χθες, για όγδοη μέρα, τη Λωρίδα της Γάζας καθώς ο ισραηλινός στρατός επιδίδεται σε ακόμη ένα ”γύρο εκτεταμένων επιθέσεων εναντίον τρομοκρατικών στόχων”. Προηγήθηκε μια “μαύρη” εβδομάδα εχθροπραξιών που στέρησε συνολικά ως σήμερα τη ζωή σε τουλάχιστον 213 ανθρώπους στη Λωρίδα της Γάζας, από τους οποίους οι 61 είναι παιδιά.  Ολόκληρες οικογένειες θάφτηκαν κάτω από συντρίμμια καθώς οι επιθέσεις έπληξαν, για άλλη μία φορά, κατοικημένες περιοχές. Η κρίση απειλεί να προκαλέσει ανθρωπιστική καταστροφή και ο ΟΗΕ υπολογίζει σε περίπου 60.000 τους εκτοπισμένους από την σύρραξη Παλαιστίνιους.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα