ΑΘΗΝΑ
14:18
|
06.05.2024
Κραυγαλέο περιστατικό εργοδοτικής ασυδοσίας στις Σέρρες. Με έγγραφη επίπληξη καλούν τους εργαζόμενους να δηλώσουν ότι θα συμμορφωθούν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια δυνατή «γεύση» εργοδοτικής ασυδοσίας πριν καν εφαρμοστεί το νομοσχέδιο Χατζηδάκη αποτελούν οι καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες εταιρεία στις Σέρρες όχι μόνο ζήτησε από 10 εργαζόμενους να δουλέψουν υπερωριακά για τρεις μέρες αλλά τους επέπληξε γραπτώς για την άρνησή τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το epiloges.tv όταν οι πέντε εργαζόμενοι αρνήθηκαν να δουλέψουν παραπάνω, τους δόθηκε να υπογράψουν έγγραφη επίπληξη, με την οποία δήλωναν μεταξύ άλλων ότι από εδώ στο εξής θα συμμορφωθούν με τους κανόνες στο εργοστάσιο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί τρανταχτή απόδειξη του διαβόητου επιχειρήματος της κυβέρνησης ότι η σχέση εργαζόμενου και εργοδότη είναι ισότιμη.

«Ο κ. Χατζηδάκης φωνάζει και λέει ότι εργαζόμενος με τον εργοδότης θα πρέπει να συμφωνήσουν. Αν δε συμφωνήσει ο εργαζόμενος δε θα έχει κάποια επίπληξη και δε θα έχει κάποιο κόστος. Εκεί λήγει βάσει του νομοσχεδίου» δήλωσε ο δικηγόρος 5 εκ των εργαζομένων, Γιάννης Γιάντσιος.

Τέλος, ο ίδιος πρόσθεσε ότι πρόκειται για ξεκάθαρη διαστρέβλωση του νέου νόμου, τονίζοντας ότι θα απευθυνθεί στην επιθεώρηση εργασίας και θα φτάσει μέχρι τη Βουλή και τον αρμόδιο υπουργό.

Νάσος Ηλιόπουλος: Η πολιτική Χατζηδάκη -Μητσοτάκη έρχεται να νομιμοποιήσει την εργοδοτική αυθαιρεσία 

Σε ανάρτηση του από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, o εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος, καταφέρθηκε με αφορμή το περιστατικό των Σερρών εναντίον του νέου νομοσχεδίου για τα εργασιακά.

«Από ό,τι φαίνεται με βάση τη συγκεκριμένη καταγγελία, εργοδότες στις Σέρρες βιάζονται να εφαρμόσουν στην πράξη την διευθέτηση του χρόνου εργασίας “με πρωτοβουλία του εργαζομένου”. Η πολιτική Χατζηδάκη -Μητσοτάκη έρχεται να νομιμοποιήσει την εργοδοτική αυθαιρεσία και τους καθημερινούς εκβιασμούς που δέχονται οι εργαζόμενοι» αναφέρει συγκεκριμένα η ανάρτηση του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Από ό,τι φαίνεται με βάση τη συγκεκριμένη καταγγελία, εργοδότες στις Σέρρες βιάζονται να εφαρμόσουν στην πράξη την…

Posted by Νάσος Ηλιόπουλος on Wednesday, May 19, 2021
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σέρρες: 14χρονη κατήγγειλε τον πατριό της για συστηματικό βιασμό

Η Ε.Ε. τερματίζει τη διαδικασία κράτους δικαίου κατά της Πολωνίας

Ελληνική Λύση: Να ακυρωθεί η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Δέκα χρόνια από τη σφαγή της Οδησσού: Όταν ο φασισμός επιβλήθηκε με αίμα και ατσάλι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα