ΑΘΗΝΑ
12:35
|
03.05.2024
Οι αρχές πιστεύουν ότι αποτελεί “σοβαρή απειλή” – Στο παρελθόν είχε εκφοβίσει λοιμωξιολόγο, επικεφαλής της βελγικής δημόσιας υγείας για την πανδημία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζονται οι έρευνες ειδικής ομάδας της αστυνομίας του Βελγίου για τον εντοπισμό ενός βαριά οπλισμένου στρατιώτη με ακροδεξιές απόψεις, ο οποίος αντιμετωπίζεται ως “σοβαρή απειλή” για τη δημόσια ασφάλεια. Το όνομα του υπόπτου δόθηκε στη δημοσιότητα και είναι ο Γιούργκεν Κόνινγκς, στρατιωτικός εκπαιδευτής σκοποβολής που αφαίρεσε οπλισμό από στρατώνες. Πιστεύεται ότι στο παρελθόν είχε απειλήσει τον κορυφαίο λοιμωξιολόγο και επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τη διαχείριση της πανδημίας, Μαρκ Φαν Ρανστ. Ο λοιμωξιολόγος και η οικογένειά τους έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

Τελευταίες πληροφορίες από το Βέλγιο αναφέρουν ότι περίπου 350 αστυνομικοί αλλά και στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί σε ένα εθνικό πάρκο κοντά στα σύνορα της χώρας με την Ολλανδία. Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα “Λε Σουάρ” (Le Soir) ειδικές δυνάμεις με άρμα μάχης αναζητούν τον ύποπτο στο εθνικό πάρκο.

Έξι πυροβολισμοί ή “εκρήξεις” φέρονται να ακούστηκαν στην περιοχή χθες στις 18:35 τοπική ώρα αλλά δεν βέβαιο εάν επρόκειτο για ανταλλαγή πυρών. Η κυκλοφορία σε οδικό δίκτυο της περιοχής έχει διακοπεί εξαιτίας της εν εξελίξει επιχείρησης της αστυνομίας. Η αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να μην πλησιάσουν τον ύποπτο, καθώς και να επικοινωνήσουν με τις αρχές εάν τον εντοπίσουν.

Επίσης, εντοπίστηκε ένα αυτοκίνητο που λέγεται ότι ανήκει στον στρατιώτη, το οποίο περιείχε βαριά όπλα. Συγκεκριμένα, μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν τέσσερις αντιαρματικοί εκτοξευτήρες πυραύλων και πυρομαχικά, όμως εκτιμάται ότι ο ύποπτος εξακολουθεί να είναι οπλισμένος με άλλα όπλα και ότι φέρει αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Εύλογα ερωτήματα υπάρχουν για το πώς επιτράπηκε σε έναν γνωστό ακροδεξιό να έχει πρόσβαση σε στρατιωτικά όπλα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πήρε όπλα από τη στρατιωτική βάση στο Leopoldsburg, με το πρόσχημα της οργάνωσης μιας πρακτικής εξάσκησης.

Τουλάχιστον 30 στρατιώτες του βελγικού στρατού με ακροδεξιά ιδεολογία παρακολουθούνταν από τις αρχές και εκτιμάται ότι ο Γιούργκεν Κόνινγκς είναι ένας από αυτούς.

Ο λοιμωξιολόγος Μαρκ Φαν Ρανστ σχολίασε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι “τέτοιου είδους απειλές δεν του προκαλούν καμία έκπληξη. Πρόσθεσε ότι η αντίθεση στα περιοριστικά μέτρα ή στο εμβολιαστικό πρόγραμμα συνήθως συνοδεύεται από τον εκθειασμό πράξεων βίας και φυλετικού μίσους.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα