ΑΘΗΝΑ
13:12
|
19.04.2024
Η απάντηση εκπροσώπου της Πυροσβεστικής – “Δεν χρειάστηκε, δεν κινδύνεψε κανείς” – Άλλα είπαν οι κάτοικοι στην ΕΡΤ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στα Γεράνεια όρη, για να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε χτες το βράδυ στον Σχίνο Λουτρακίου και έχει κάψει πολύ μεγάλη έκταση ενός πυκνού δάσους, ενώ έχει προξενήσει ζημιές και σε οικήματα, καθώς, προς το μεσημέρι, σύμφωνα με προβλέψεις της ΕΜΥ, αναμένεται ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή. Μία από τις εύλογες απορίες με το πρώτο φως της ημέρας ήταν γιατί ενεργοποιήθηκε ο αριθμός έκτακτης ανάγκης “112” για τους κατοίκους των περιοχών που τελικά εκκενώθηκαν λόγω της μεγάλης φωτιάς στην Κορινθία.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλης Βαθρακογιάννης διευκρίνισε στο κανάλι OPEN για ποιον λόγο δεν υπήρξε ενεργοποίηση του αριθμού έκτακτης ανάγκης “112” για την προειδοποίηση των κατοίκων για τη φωτιά. “Δεν χρειάστηκε να λάβουν SMS γιατί δεν κινδύνεψε κανείς, με την έννοια ότι δεν έφτασε η πυρκαγιά σε κατοικούμενα σπίτια”, είπε και συμπλήρωσε “δεν κρίθηκε απαραίτητη” η αποστολή έκτακτης ειδοποίησης, ενώ παρατήρησε πως “πρέπει να γίνεται με προσοχή η αποστολή τέτοιων μηνυμάτων βραδινές ώρες”. “ Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ένα μήνυμα που θα αποσταλεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, στις 3-4 τα ξημερώματα, μπορεί να δημιουργήσει και πανικό. Όταν η απομάκρυνση διασφαλίζεται με άλλο τρόπο, δεν χρειάζεται αποστολή μηνύματος”.

Κάτοικοι που μίλησαν το πρωί στην ΕΡΤ σημείωσαν πως κινδύνευσαν: “Κάποια στιγμή κινδυνεύσαμε πάρα πολύ, ευτυχώς δόθηκε εντολή εκκένωσης”, είπαν. Σύμφωνα με πληροφορίες σε πολλές περιπτώσεις η εντολή εκκένωσης δόθηκε από την Πυροσβεστική πόρτα-πόρτα!

Αυτήν την ώρα και με τη συνδρομή των 17 αεροσκαφών που κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, καθώς και τις ισχυρότατες επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή της πυρκαγιάς, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν έχει πλέον ενιαίο μέτωπο, (που τη νύχτα έφτασε και τα 4 χιλιόμετρα), αλλά υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες, κάτι που κάνει λίγο καλύτερη την κατάσταση, αλλά οι επικεφαλής φοβούνται αναζωπυρώσεις προς το μεσημέρι. Για τον λόγο αυτό γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιοριστεί η πυρκαγιά τις επόμενες κρίσιμες ώρες.

Με πληροφορίες από OPEN, ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ – Φωτογραφία Κεντρική: Sotiris Zisidis

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Εκλογές στην Ινδία: Στις κάλπες από σήμερα και μέχρι την 1η Ιουνίου

Πρόστιμα 1.480.000 εκατ. ευρώ σε JYSK, Leroy Merlin, Πλαίσιο-Πλασματικές εκπτώσεις

Κακοκαιρία: Στη Θεσσαλία προληπτικά ο Κικίλιας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα