ΑΘΗΝΑ
09:00
|
27.04.2024
Έκτακτη ενημέρωση για την μεγάλη πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας πραγματοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκτακτη ενημέρωση για την μεγάλη πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας πραγματοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. «Θα είναι μια δύσκολη βραδιά» είπε χαρακτηριστικά.

Ξεκινώντας την ενημέρωση, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως η φωτιά ξεκίνησε χθες βράδυ περίπου στις 21:45 με ακραίες καιρικές συνθήκες και ανέμους ως και 8 μποφόρ. Eπιβεβαίωσε ακόμη ότι είκοσι χιλιάδες στρέμματα ενός πυκνού παρθένου δάσους έχουν γίνει στάχτη μέχρι στιγμής.

«Τέθηκαν σε επιφυλακή δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν διάφοροι οικισμοί και έγιναν προληπτικές απομακρύνσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος υπογράμμισε επίσης πως επιχειρούν αυτή την ώρα 265 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες και εθελοντές.

«Όλα τα διαθέσιμα μέσα στάλθηκαν στο σημείο» συμπλήρωσε ο υφυπουργός, απαριθμώντας τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στο σημείο.

Εκκένωση Αλεποχωρίου

Εν τω μεταξύ, εντολή εκκένωσης του Αλεποχωρίου δόθηκε λίγο μετά τις 16:00 την Πέμπτη, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην Κορινθία και έχει επεκταθεί στις γύρω περιοχές. Η αστυνομία καλούσε τους κατοίκους του χωριού μέσω των μεγαφώνων των περιπολικών να κατευθυνθούν προς τα Μέγαρα.

Άμεσα, σπίτια που βρίσκονται στη νότια και δυτική πλευρά του Αλεποχωρίου εκκενώθηκαν προληπτικά το πρωί της Πέμπτης.

Νωρίτερα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε νεό γραπτό μήνυμα μέσω του αριθμού 112 στους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή λόγω της πυρκαγιάς .

«Σε συνέχεια προηγούμενου μηνύματος και λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας, καθώς και της ραγδαίας αύξησης της έντασης των ανέμων τις τελευταίες ώρες, όλοι οι πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Αιγειρούσες – Ντουράκος, καλούνται να απομακρυνθούν άμεσα μέσω του παραλιακού δρόμου με κατεύθυνση Αλεποχώρι – Μέγαρα για προληπτικούς λόγους.», αναφέρει χαρακτηριστικά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, σημειώνεται ότι εστάλη και μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών στην παραπάνω περιοχή.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα λίγο πριν από τις 15:00, με SMS από το 112 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε ζητήσει την άμεση εκκένωση των οικισμών από το Δερβένι έως την Πευκενέα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Παροδικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα