ΑΘΗΝΑ
03:47
|
25.04.2024
Η επίσκεψη φαίνεται πως έχει προγραμματιστεί σε τρεις πόλεις με σημαντική ελληνική ομογένεια στο πλαίσιο αναθέρμανσης των σχέσεων Αθήνας-Μόσχας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίσκεψη σε τρεις πόλεις της Ρωσίας με σημαντική την παρουσία Ελλήνων ομογενών προγραμματίζει την επόμενη βδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Κατά πληροφορίες του sputniknews.gr , που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, η επίσκεψη του Νίκου Δένδια, έχει προγραμματιστεί για τις 24 και 25 Μαϊου στο πλαίσιο της οποίας θα συναντήσει και τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, σε μία προσπάθεια αναθέρμανσης των ελληνο-ρωσικών σχέσεων.

Πρώτος σταθμός του υπουργού Εξωτερικών στη Ρωσία θα είναι το Σότσι, όπου θα συναντήσει τον Ρώσο ομόλογο. Στη συνέχεια, ο Δένδιας αναμένεται να μεταβεί σε άλλες δύο πόλεις της νότιας Ρωσίας με παροικίες χιλιάδων Ελλήνων ομογενών. Πρόκειται για τις πόλεις Ανάπα, και Γελεντζίκ.

Η πρώτη επίσκεψη του Δένδια στη Μόσχα είχε γίνει το 2019 και ακολούθησε το 2020 η ανταποδοτική επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Η έναρξη της μετα-αμερικανικής εποχής στη Μέση Ανατολή

Την παραίτηση Νετανιάχου θέλει η Νάνσι Πελόζι

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα