ΑΘΗΝΑ
13:19
|
25.04.2024
Η αστυνομία φοβάται τυχόν ταραχές – Στις 15 Μαΐου απαγόρευσαν προγραμματισμένη διαμαρτυρία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


Περιορισμούς στη διενέργεια πορειών αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό υιοθέτησε η αστυνομία του Παρισιού υπό τον φόβο επανάληψης των ταραχών και επεισοδίων που σημειώθηκαν σε παρόμοια διαμαρτυρία την περασμένη εβδομάδα στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.  Πορείες υπέρ των Παλαιστινίων έχουν προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Παρίσι.

Όπως αναφέρει το δίκτυο RT η οργάνωση “Ένωση Αλληλεγγύης Γαλλίας-Παλαιστίνης” έχει προγραμματίσει πορεία το ερχόμενο Σάββατο στην πλατεία της Δημοκρατίας στο Παρίσι. Την Κυριακή διαμαρτυρία θα πραγματοποιήσει η “Ένωση των Παλαιστινίων” σε περιοχή ανάμεσα στην πλατεία της Βαστίλης και στον σταθμό του μετρό Μπαρμπ-Ροσουάρ.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού, Ντιντιέ Λαλμάντ ανακοίνωσε ότι και οι δύο διαμαρτυρίες θα είναι “στατικές” στην πλατεία της Δημοκρατίας. “Οι δύο διαδρομές που ανακοινώθηκαν από τους διοργανωτές για τις πορείες απαγορεύονται. Θα επιτραπούν μόνο συγκεντρώσεις στην πλατεία της Δημοκρατίας”, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας των Παρισίων.  Εξήγησε ότι η απόφαση ελήφθη καθώς υπάρχει κίνδυνος “διατάραξης της δημόσιας τάξης”.

Στις 15 Μαΐου οι γαλλικές αρχές απαγόρευσαν τη διενέργεια πορεία στο Παρίσι με τους διοργανωτές να καταγγέλλουν παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης και του δικαιώματος των συναθροίσεων. Παρά την απαγόρευση περίπου 2.500 και 3.000 άτομα διαδήλωσαν στη συνοικία Μπαρμπ με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων και κανονιών νερού κατά των συγκεντρωμένων.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Celebrities στα εστιατόρια

Φωτιά στη Λακωνία-Ρίψεις νερού και από εναέρια μέσα

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα