ΑΘΗΝΑ
10:01
|
20.04.2024
Η πρώτη χώρα της ΕΕ των “27” που δέχτηκε εμβόλια από τη Ρωσία και την Κίνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν,  ανακοίνωσε ότι η χώρα του έχει σημειώσει τόσο σημαντική πρόοδο στη μάχη εναντίον του νέου κορονοϊού ώστε να μπορεί να προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, όπως η μη χρήση της υποχρεωτικής μάσκας σε δημόσιους χώρους.  

Μιλώντας στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό της Ουγγαρίας ο Βίκτορ Όρμπαν προανήγγειλε ότι οι περισσότεροι περιορισμοί λόγω Covid-19, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης κυκλοφορίας το βράδυ, θα αρθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο καθώς η χώρα αγγίζει τους πέντε εκατομμύρια εμβολιασμένους πολίτες.  “Αυτό σημαίνει ότι νικήσαμε το τρίτο κύμα της πανδημίας”, είπε ο Όρμπαν και πρόσθεσε “άρα ήρθε ή ώρα να πούμε ‘αντίο’ στις μάσκες σε δημόσιους χώρους”.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι οι εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους θα είναι πλέον ανοιχτές σε όσους έχουν λάβει και τις δύο δόσεις των διαθέσιμων εμβολίων και ότι θα επιτρέπονται οι εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους με τη συμμετοχή έως και 500 ατόμων. Η Ουγγαρία είναι μοναδική χώρα κράτος μέλος των “27” της ΕΕ που ενέκρινε για επείγουσα χρήση εμβόλια που είχαν αναπτυχθεί στη Ρωσία και την Κίνα παρά τις ενστάσεις των Βρυξελλών.

Με αυτό τον τρόπο η Ουγγαρία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασθέντων στην ΕΕ, με το 50% των περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων της να έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της covid-19.

Στην πρωτεύουσα Βουδαπέστη επαναλειτουργούν από τον Απρίλιο τα ξενοδοχεία, η εστίαση, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι , τα γυμναστήρια, τα σπα και οι χώροι άθλησης καθώς από τον Μάρτιο παρατηρείται καθοδική μείωση των μολύνσεων της νόσου Covid-19.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα