ΑΘΗΝΑ
12:34
|
16.04.2024
Κλειστά τα σχολεία στην Καλλονή – Προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια και καταστήματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώνονται από νωρίς το πρωί, στη δυτική Λέσβο. Από τους ισχυρούς ανέμους και ιδιαίτερα στο λεκανοπέδιο Καλλονής, έπεσαν δένδρα, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε σπίτια και μαγαζιά και καταστράφηκαν αυτοκίνητα. Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στους παραλιακούς οικισμούς Σκάλα Καλλονής, Σκάλα Πολιχνίτου, Πέτρα, Μήθυμνα Άναξο κ.λπ.

“Όλα τα συνεργεία του Δήμου Δυτικής Λέσβου” δήλωσε στην τοπική ιστοσελίδα StoNisi.gr ο Ανδρέας Αξής, και πρόσθεσε, “είναι στο δρόμο και προσπαθούν να βοηθήσουν την κατάσταση και να στηρίξουν τους συμπολίτες μας, οι περιουσίες, τα σπίτια και τα καταστήματα των οποίων υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Τα προβλήματα επικεντρώνονται κυρίως στις πτώσεις δέντρων σε όλα τα χωριά του Δήμου. Πολύ σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι παραλιακοί οικισμοί και τα καταστήματα τα οποία λόγω των θυελλωδών ανέμων υπέστησαν μεγάλες ζημιές, στις τέντες και τον εξοπλισμό τους. Τα συνεργεία μας προσπαθούν να απομακρύνουν τα σπασμένα δέντρα και να δώσουν πρόσβαση στους Δημοτικούς δρόμους. Έχουμε πτώσεις δέντρων και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο κι έχουμε ενημερώσει την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον αντιπεριφερειάρχης Παν. Κουφέλο γι αυτό, που είναι αρμόδιοι . Εμείς αυτή τη στιγμή δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε παρεμβάσεις στους κεντρικούς δρόμους, διότι έχουμε σοβαρά προβλήματα εντός των οικισμών, σε δρόμους, σπίτια και καταστήματα που έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές. Στη φάση που είμαστε καλό θα ήταν ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί”.

Με απόφαση του δημάρχου δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου, σήμερα, κλειστά θα μείνουν όλα τα σχολεία του δήμου, λόγω της κακοκαιρίας.

Η πολιτική προστασία του Δήμου συνιστά μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, stonisi.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Νόνη Δούνια: Μαθαίνεις διπλωματία μέσω… υποκριτικής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα