ΑΘΗΝΑ
11:22
|
24.05.2024
Οι αρχές έχουν στα χέρια τους και μια σειρά από βίντεο, τα οποία οι αναφορές θέλουν να περιλαμβάνουν τους φόνους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποτροπιασμένες οι Αρχές στο κεντρικό Μεξικό, ανακάλυψαν τα απομεινάρια μιας 34χρονης γυναίκας που είχε δηλωθεί εξαφανισμένη, αλλά και τμήματα από τις σορούς άλλων 8 γυναικών, στο σπίτι του 72χρονου συντρόφου της.

Η εισαγγελία του Μεξικού υποστηρίζει ότι οι 8 γυναίκες μπορεί να έχουν δολοφονηθεί από τον Αντρές Μεντόζα σε μια περίοδο 20 ετών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού Imagen Television, ο γυναικοκτόνος Μεντόζα ομολόγησε πως έχει φάει τμήματα του σώματος των θυμάτων του. Αναφέρεται επίσης πως είχε βιντεοσκοπήσει τους φόνους των γυναικών.

Οι αστυνομικοί της πόλης Ατιζαπάν ερευνούσαν την εξαφάνιση της Ρέινα Γκονζάλες, μητέρας δύο παιδιών, όταν ανακάλυψαν τα διαμελισμένα πτώματα στο σπίτι του Μεντόζα το Σάββατο.

Η Γκονζάλες δηλώθηκε εξαφανισμένη την Παρασκευή, όταν πήγε στο σπίτι του δράστη για να του πει να χωρίσουν. Εκείνος, σύμφωνα με τοπικά μέσα, τη μαχαίρωσε στο στήθος και κατόπιν τη διαμέλισε, βάζοντας τα κομμάτια της σε σακούλες. Εκεί τα βρήκαν οι αστυνομικοί το Σάββατο, οι σακούλες ήταν ακόμα πάνω στο τραπέζι.

Σκύλος της αστυνομίας εντόπισε τις σορούς των άλλων γυναικών. Τα απομεινάρια τους ήταν θαμμένα κάτω από τα πατώματα. Ανάμεσα στα μακάβρια ευρήματα, τμήματα των κρανίων των θυμάτων, αλλά και κομμάτια του δέρματός τους.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν στα χέρια τους και μια σειρά από βίντεο, τα οποία οι αναφορές θέλουν να περιλαμβάνουν τους φόνους.

Δέον να σημειωθεί πως 14 από τις 25 πρώτες χώρες σε αριθμό γυναικοκτονιών σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκονται στην Λατινική Αμερική. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας θεωρείται πως σημειώθηκε κατακόρυφη αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας, με χαρακτηριστική περίπτωση αυτή της πολιτείας Τσιουάουα όπου από τον Μάρτη έως τον Απρίλη του περασμένου έτους όπου σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 65%.

Πηγές: Reuters, Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΔΕΔΔΗΕ: Μηνιαία η καταμέτρηση κατανάλωσης έως το τέλος Ιουλίου

Φωτιά σε τουριστικό λεωφορείο στο Χαϊδάρι

Στον ανακριτή οι εφοριακοί για το κύκλωμα της Χαλκίδας

Τελευταία μάχη στη Βουλή πριν τις Ευρωεκλογές, με θέμα την ακρίβεια [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα