ΑΘΗΝΑ
21:59
|
06.05.2024
Η αύξηση των κρουσμάτων σαλμονέλωσης στις ΗΠΑ φαίνεται πως συνδέεται με την "τρυφερότητα" ιδιοκτητών πουλερικών προς τα πτηνά τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντιμέτωπες με ραγδαία αύξηση κρουσμάτων σαλμονέλωσης είναι το τελευταίο διάστημα οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές, γεγονός που τις ανάγκασε να κάνουν αυστηρές συστάσεις δημοσίως προς Αμερικανούς ζωόφιλους που έχουν αναπτύξει στενότερες σχέσεις με οικόσιτα πτηνά όπως είναι οι κότες και οι πάπιες και άλλα ζώα που είναι φορείς του βακτηρίου της σαλμονέλας.

“Μην δίνετε φιλάκια, ούτε να χαΐδεύετε τα πουλερικά του κοτετσιού σας, μην τρώτε και μην πίνετε κοντά τους” ανέφεραν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ.

Εκπρόσωποι των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων τόνισαν πως η αύξηση των κρουσμάτων σαλμονέλωσης εν μέρει συνδέεται με αυτήν την “τρυφερότητα” που δείχνουν οι ιδιοκτήτες πουλερικών προς τα πτηνά τους. Μόνον από τα μέσα Φεβρουαρίου υπολογίζεται πως έχουν καταγραφεί 163 κρούσματα και 34 άνθρωποι χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

“Από τις συνεντεύξεις που έδωσαν οι ασθενείς φαίνεται ότι η επαφή με πτηνά ήταν πιθανότατα η πηγή της επιδημίας” ανέφεραν αξιωματούχοι των υγειονομικών αρχών.

Όπως εξήγησαν, μολονότι δείχνουν καθαρές και υγιείς, οι κότες, οι πάπιες και άλλα πτηνά μπορεί να είναι φορείς σαλμονέλας, ενός βακτηρίου που προκαλεί διάρροια, πυρετό και εμετούς.

Η επαφή σκοτώνει τη σαλμονέλα

Τα CDC συνέστησαν στους πολίτες να πλένουν σχολαστικά τα χέρια τους αφού έρθουν σε επαφή με πτηνά και να μην ενθαρρύνουν τα παιδιά να παίζουν μαζί τους.Συνήθως, η μόλυνση προέρχεται από την κατανάλωση αυγών ή γαλακτοκομικών προϊόντων.

Κάθε χρόνο καταγράφονται χιλιάδες κρούσματα, όμως σπανίως είναι θανατηφόρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη ο δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα