ΑΘΗΝΑ
09:50
|
25.04.2024
Απηύθυνε παράλληλα έκκληση για τον διάλογο ΗΠΑ-Ρωσίας με στόχο την συνεργασία των δύο χωρών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο διευθύνων σύμβουλος των εταιρειών Tesla και SpaceX, Ίλον Μασκ, μιλώντας σήμερα στο φόρουμ «Νέα Γνώση» που πραγματοποιείται στην Ρωσία, εξήρε, για μία ακόμη φορά, το προηγμένο διαστημικό πρόγραμμα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και έπλεξε τα εγκώμια πρωτοπόρων Σοβιετικών επιστημόνων, Σεργκέι Κορόλεφ και Κωνσταντίν Τσιολκόσφκι.

Ανέφερε ότι έχει ονοματίσει προς τιμήν του μεγάλες αίθουσες συσκέψεων στις επιχειρήσεις τους θεωρώντας πως ήταν παγκόσμιοι πρωτοπόροι στις επιστημονικές προσπάθειες για την εξερεύνηση του διαστήματος.

Сергей Павлович Королёв (портрет).jpg
Σεργκέι Κορόλεφ
Константин Циолковский.jpg
Κωνσταντίν Τσιολκόσφκι

Όμως δεν έμεινε εκεί!

Προχώρησε ένα βήμα παραπέρα απευθύνοντας έκκληση για την έναρξη διαλόγου μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας ώστε να ξεπεραστεί η νέα “ψυχροπολεμική” ένταση που χαρακτηρίζει εδώ και χρόνια τις διμερείς σχέσεις λόγω αντικρουόμενων γεωπολιτικών συμφερόντων και προτεραιοτήτων.

“Υπάρχουν πολλά ταλέντα και ενέργεια στην Ρωσία και νομίζω ότι πρέπει να υπάρξουν περισσότερος διάλογος και επικοινωνία μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών” είπε ο Μάσκ μιλώντας μέσω βιντεοσύνδεσης στο φόρουμ «Νέα Γνώση» που πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε αρκετές πόλεις της Ρωσίας.

Αναφερόμενος στην εταιρεία Tesla υποστήριξε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο εδραίωσης της παρουσίας της στη Ρωσία αλλά και τη δυνατότητα να ανοίξει εκεί εργοστάσια,όπως έχει ήδη κάνει στην Κίνα.

Μιλώντας για τις μελλοντικές προοπτικές στον τομέα των μεταφορών, ο Ίλον Μάσκ είπε ότι όλες οι μεταφορές στο μέλλον θα είναι ηλεκτρικές, με εξαίρεση τους πυραύλους.

Σχετικά με τη συμμετοχή του στο φόρουμ, ο Μάσκ εξήγησε ότι ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που του έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

EL - Ο Έλον Μασκ αναλαμβάνει δράση για τον 3ο Παγκόσμιο που «καίγεται» να  αποφύγει! Κάλεσμα συνεργασίας στον Πούτιν - ΒΙΝΤΕΟ

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε φιλόδοξα διαστημικά προγράμματα με προορισμό τον πλανήτη Άρη, προβλέποντας ότι είναι θέμα χρόνου οι αποικίες ανθρώπων.

“Μπορούμε να τον καταστήσουμε κατοικήσιμο. Αρχικά φυσικά σε συνθήκες πίεσης, με προστατευτικό θόλο. Με την πάροδο του χρόνου θα μπορέσουμε να κατοικήσουμε” είπε απαντώντας στο ερώτημα πώς βλέπει ότι θα είναι μια πόλη στον πλανήτη Άρη.

Βάσεις και πόλης σε Σελήνη και Άρη

Σύμφωνα με τον Μάσκ, η κατασκευή μιας διεθνούς διαστημικής βάσης στην Σελήνη και μιας πόλης στον Άρη θα είναι το επόμενο στάδιο ανάπτυξης της διεθνούς συνεργασίας στον τομέα του διαστήματος. Και συνέχισε:

“Είναι πολύ σημαντική η συνεργασία στο διάστημα. Αλλά θα πρέπει παράλληλα να μην σταματήσουμε σε κάποια ζητήματα στον τομέα της αστροναυτικής. …Το επόμενο λογικό βήμα, είναι η δημιουργία μια βάσης στην Σελήνη και με την πάροδο του χρόνου μιας πόλης στον Άρη”.

Το φόρουμ «Novoye Znanye» (Νέα Γνώση), το οποίο πραγματοποιείται από τις 20 έως τις 22 Μαΐου, στις πόλεις Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Καζάν, Νίζνι Νόβγκοροντ, Σότσι, Βλαδιβοστόκ, Νοβοσιμπίρσκ, Καλινινγκραντ.

Αναμένεται να το παρακολουθήσουν περισσότεροι από 5 εκατομμύρια άνθρωποι, σε ζωντανές και μη ζωντανές συνδέσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

34 χρόνια από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου Hubble

Σύστημα κινητής τηλεφωνίας στη Σελήνη σχεδιάζει η NASA με τη Nokia

Επικοινωνία επιστημόνων με φάλαινα νοτιοανατολικά της Αλάσκας

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα