ΑΘΗΝΑ
11:25
|
13.04.2024
Ο γγ του ΟΗΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου πως η βιοποικιλότητα μειώνεται με έναν πρωτοφανή και ανησυχητικό ρυθμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ανάγκη προστασίας της φύσης, αποκατάστασης των οικοσυστημάτων και δημιουργίας μία ισορροπίας στη σχέση μας με τον πλανήτη, προτάσσει σε μήνυμά του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου πως η βιοποικιλότητα μειώνεται με έναν πρωτοφανή και ανησυχητικό ρυθμό, ενώ η πίεση αυξάνεται. «Εξαντλούμε τους πόρους ταχύτερα απ’ ό,τι η φύση μπορεί να τους αναπληρώσει» προειδοποιεί και επισημαίνει πως η πανδημία του κορονοϊού μάς έχει υπενθυμίσει τη σχέση ανάμεσα στους ανθρώπους και τη φύση.

Ειδικότερα, τονίζει πως η σημερινή κρίση μας δίνει την ευκαιρία να ανακάμψουμε καλύτερα και στη συνέχεια εστιάζει στα οφέλη από την προστασία της φύσης. «Τα οφέλη θα είναι τεράστια. Με την αναστροφή της απώλειας της βιοποικιλότητας, θα βελτιώσουμε την ανθρώπινη υγεία, θα υλοποιήσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη και θα αντιμετωπίσουμε την κλιματική έκτακτη ανάγκη» εξηγεί συγκεκριμένα.

Σύμφωνα με τον Αντόνιο Γκουτέρες, οι λύσεις υπάρχουν για να προστατέψουμε τη γενετική ποικιλότητα του πλανήτη στη γη και στη θάλασσα, προσθέτοντας ότι ο καθένας έχει έναν ρόλο να παίξει. «Η επιλογή να ζήσουμε με βιώσιμο τρόπο πρέπει να είναι δυνατή σε όλους παντού» συνεχίζει στο μήνυμά του και διευκρινίζει πως αυτό σημαίνει καλύτερες πολιτικές που προωθούν τη λογοδοσία των κυβερνήσεων, των επιχειρήσεων και των ατόμων. «Πρέπει όλοι να γίνουμε μέρος ενός κινήματος αλλαγής» αποκρυσταλλώνει το μήνυμά του και σημειώνει πως ένας υγιής πλανήτης είναι κρίσιμης σημασίας για την υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σεισμός 4.5 Ρίχτερ στη Βόρεια Εύβοια

Ο καιρός σήμερα: Ανεβαίνει ο υδράργυρος

Η αντιπαράθεση Ίλον Μας-Βραζιλίας (με φόντο το λίθιο) θα λήξει X;

Απεργία πείνας στην Τενερίφη κατά του μαζικού τουρισμού: «Γυρίστε στα σπίτια σας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα