ΑΘΗΝΑ
12:50
|
22.06.2021
Εντολή στις εταιρείες που διευθύνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να έδωσε η Ινδία, ζητώντας να καταργηθεί από τις πλατφόρμες οποιαδήποτε αναφορά σε «ινδική μετάλλαξη».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συνέχεια της προσπάθειας επιβολής ελέγχου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ινδική κυβέρνηση επικαλέστηκε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, που καταχώρησε την μετάλλαξη ως B.1.617 και απαίτησε να αφαιρεθεί οποιαδήποτε αναφορά στην «ινδική μετάλλαξη» από το περιεχόμενο των social media. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, το υπουργείο Πληροφορικής απέστειλε μήνυμα προς τα social media αναφέροντας ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ)  «δεν έχει συσχετίσει τον όρο “ινδική μετάλλαξη” με την μετάλλαξη Β.1.617 του κορονοϊού σε καμία από τις αναφορές του» και απαιτώντας από τις πλατφόρμες να «καταργήσουν άμεσα όλο το περιεχόμενο που ονομάζει, αναφέρεται ή υπονοεί τον όρο “ινδική μετάλλαξη”»,πράγμα εξαιρετικά δύσκολο να γίνει, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Υπενθυμίζεται ότι οι γεωγραφικοί προσδιορισμοί έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν προκειμένου να περιγράψουν μια σειρά από άλλες μεταλλάξεις, όπως του Ηνωμένου Βασιλείου  και της Βραζιλίας. Το B.1.617, η πιο μεταδοτική μετάλλαξη, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία πέρυσι και έχει εξαπλωθεί σε δεκάδες χώρες. Ορισμένες χώρες έχουν περιορίσει σοβαρά τις αφίξεις από την Ινδία.

Σημειώνεται πως η Ινδία αποτελεί ευρύτατο πεδίο αγοράς για τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με στατιστικά στοιχεία του Ιανουαρίου που επικαλείται το δημοσίευμα του BBC, να κατατάσσουν τη χώρα στον τρίτο μεγαλύτερο χρήστη του Twitter. Η κυβέρνηση της Ινδίας εισήγαγε φέτος κατευθυντήριες γραμμές για τη χρήση των social media, ισχυριζόμενη ότι αποσκοπούσαν «στη μείωση της κακής χρήσης του και τον περιορισμό εξάπλωσης της παραπληροφόρησης». Σύμφωνα με τις εν λόγω κατευθυντήριες, σε περίπτωση που δημοσιοποιηθεί σε οποιαδήποτε πλατφόρμα υλικο που ορίζεται από την κυβέρνηση ως «παράνομο», η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να αιτηθεί την κατάργησή του, και εάν η πλατφόρμα δεν συμμορφωθεί εντός της προθεσμίας, ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με δίωξη.

Τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση απαίτησε από το Twitter και το Facebook να καταργήσει ορισμένες αναρτήσεις που επέκριναν τον χειρισμό του Μόντι για την πανδημία. εγείροντας τις οργισμένες αντιδράσεις των πολιτών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τη διαρροή του ημερολογίου της Κάρολαϊν

Γεωργιανός κρατούμενος: H αστυνομία μου έλεγε να ομολογήσω ότι σκότωσα την Καρολάιν

Τρεμόπουλος: Είμαι σε κέντρο αποκατάστασης για να ξαναμάθω να περπατάω

Πούτιν για την 80η επέτειο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα