ΑΘΗΝΑ
17:07
|
19.04.2024
Έτοιμη να φιλοξενήσει τους επτά αγώνες της για το Euro 2020 δήλωσε η Αγία Πετρούπολη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εν μέσω συνεχιζόμενης αύξησης κρουσμάτων, οι αρχές της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσίας, στην οποία τον Ιούνιο και τον Ιούλιο πρόκειται να πραγματοποιηθούν επτά αγώνες, συμπεριλαμβανομένου ενός προημιτελικού, δήλωσαν το Σάββατο ότι έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τη συνδιοργάνωση του Euro 2020, το οποίο αναβλήθηκε πέρυσι λόγω της πανδημίας,  σύμφωνα με δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων. 

«Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να παρέχουμε όλα τα μέτρα ασφαλείας, δεν φοβόμαστε», δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής οργανωτικής επιτροπής, Alexei Sorokin, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το Σάββατο. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, κατά τη διάρκεια των αγώνων οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκα, ενώ για την είσοδό τους στο γήπεδο της πόλης (Gazprom Arena), στο οποίο η πληρότητα θα φτάσει το 50%, απαιτείται η προσκόμιση αρνητικού αποτελέσματος τεστ Covid. Σημειώνεται ότι νωρίτερα η Ρωσία ανακοίνωσε ότι οι αλλοδαποί κάτοχοι εισιτηρίων Euro 2020 θα επιτραπεί να εισέλθουν στη χώρα χωρίς βίζα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  για πρώτη φορά από τα τέλη Μαρτίου, την Παρασκευή (21/5) η κυβέρνηση ανακοίνωσε περισσότερα από 800 νέα κρούσματα στην Αγία Πετρούπολη. Την ίδια ημέρα ένα νοσοκομείο Covid που έκλεισε τον Φεβρουάριο τέθηκε ξανά σε λειτουργία. Η Ρωσία έχει σημειώσει τον έκτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο και επέβαλε αυστηρό lockdown κατά το πρώτο ξέσπασμα της πανδημίας την περασμένη άνοιξη. Τα περισσότερα από τα περιοριστικά μέτρα έχουν αρθεί πλέον, με τις αρχές να εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον εμβολιασμό για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας. Παρά το γεγονός ότι η μαζική εμβολιαστική εκστρατεία στη χώρα ξεκίνησε στις αρχές Δεκεμβρίου, πολύ νωρίτερα από ό,τι στις περισσότερες χώρες, η Ρωσία χρειάστηκε να αγωνιστεί για να εμβολιάσει τους πολίτες της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Amber Alert: Εξαφάνιση 11χρονου από χώρο φιλοξενίας στην πλατεία Αττικής

Εκθεση φωτογραφίας για τα Τέμπη στη Λάρισα

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 για ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές

Παρίσι: Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο ιρανικό προξενείο- Συνελήφθη ο δράστης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα