ΑΘΗΝΑ
04:09
|
08.05.2024
Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Κίνα, αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 3 νεκρούς και 22 τραυματίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αλλεπάλληλοι ισχυροί σεισμοί έπληξε τη βορειοδυτική και νοτιοδυτική Κίνα, αφήνοντας τουλάχιστον τρεις ανθρώπους νεκρούς στο πέρασμά της, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους και σεισμολόγους που επικαλείται το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. 

Σεισμός μεγέθους 7,3 ρίχτερ έπληξε την επαρχία Τσινγκάι (Qinghai) της βορειοανατολικής Κίνας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής (USGS). Το επίκεντρο του σεισμού, ο οποίος σημειώθηκε στις 2.04 το πρωί στην Κίνα (ώρα Ελλάδος: Παρασκευή 21.04) με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, τοποθετείται σχεδόν 400 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης Σινίνγκ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

 Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για απώλειες ή ζημιές και οι αξιωματούχοι δήλωσαν πως  «μόνο ένας μικρός αριθμός σπιτιών» έχουν καταστραφεί καταστραφούν.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ένας σεισμός μεγέθους 6,4 ρίχτερ που έπληξε την επαρχία Γιουνάν (Yunnan) της νοτιοδυτικής Κίνας, προκάλεσε το θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό 27 ακόμη, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, ενώ τον αρχικό σεισμό, εστιακού βάθους 8χλμ ακολούθησαν μετασεισμοί.

Σύφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, λόγω του σεισμού κατέρρευσαν τμήματα του οδικού δικτύου και η λειτουργία σε ορισμένες γραμμές συγκοινωνιών διακόπηκε λόγω των κατολισθήσεων, ωστόσο η ηλεκτροδότηση, οι επικοινωνία και η λειτουργία του διαδικτύου δεν επηρεάστηκαν.

Η επαρχιακή κυβέρνηση δήλωσε ότι ορισμένα κτίρια είχαν καταρρεύσει και άλλα έχουν υποστεί ζημιά και πως «ο βαθμός της καταστροφής υπόκειται σε περαιτέρω επαλήθευση». Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν φύγει από τα σπίτια τους, από τους πάνω από 100.000 ανθρώπους που ζουν στην περιοχή, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων ζει σε αγροτικές κοινότητες.

Το China Earthquake Networks Center (CENC) προειδοποίησε τους ανθρώπους να «μείνουν μακριά από τα κτίρια» με μια ανάρτηση στην πλατφόρμα Weibo που μοιάζει με το Twitter.

Σημειώνεται ότι τόσο η επαρχία Τσινγκάι στα βορειοδυτικά του οροπεδίου του Θιβέτ όσο και η επαρχία Γιουνάν στη νοτιοδυτική Κίνα είναι περιοχές επιρρεπείς σε σεισμούς. Και οι δύο σεισμοί ήταν αρκετά επιφανειακοί, πράγμα που σημαίνει ότι προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά. Το 2010, ένας σεισμός μεγέθους 6,9 ρίχτερ στην περιοχή Τσινγκάι άφησε πίσω του 3.000 νεκρούς ή αγνοούμενους. Ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,9 στη νοτιοδυτική επαρχία Σιτσουάν το 2008 άφησε 87.000 ανθρώπους νεκρούς ή αγνοούμενους, ενώ τον Φεβρουάριο του 2003, ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,8 σκότωσε 268 άτομα στο Σινγιάνγκ και προκάλεσε σημαντικές ζημιές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα