ΑΘΗΝΑ
12:31
|
23.04.2024
Στόχος εμπρηστών έγιναν τα ξημερώματα δύο επιχειρήσεις οι οποίες ανήκουν στη σύζυγο του Νίκου Χαρδαλιά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στόχος εμπρηστών έγιναν τα ξημερώματα ένα γυμναστήριο και ένα κατάστημα με παιδικά ρούχα, στην περιοχή του Βύρωνα, τα οποία ανήκουν στη σύζυγο του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικούς μηχανισμούς με γκαζάκια έξω από τις δύο επιχειρήσεις, που βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους, στην οδό Φορμίωνος. Από τις εκρήξεις που έγιναν, λίγο μετά τη 1:30, προκλήθηκαν ζημιές στην πρόσοψη των δύο επιχειρήσεων, καθώς και φωτιά μικρής έκτασης. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 7 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Στο σημείο έσπευσαν και αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Σημειώνεται, ότι προσήχθησαν πέντε άτομα, τα οποία αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα, αφού, σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η ΕΛΑΣ.

Αρ. Πελώνη: Εμπρηστικές επιθέσεις δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία

«Εμπρηστικές επιθέσεις δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία» τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελικά Πελώνη σε ανακοίνωση καταδίκης τής σημερινής εμπρηστικής επίθεσης σε δυο επιχειρήσεις της συζύγου του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Αναλυτικά η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση, τα ξημερώματα, με δύο εμπρηστικούς μηχανισμούς στις δύο επιχειρήσεις που διατηρεί η σύζυγος του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά. Η Πολιτεία θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Εμπρηστικές επιθέσεις δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία».

Τ. Γαϊτάνης: «Απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα ενέργεια»

«Η επίθεση με εμπρηστικούς μηχανισμούς στις επιχειρήσεις της συζύγου του Νίκου Χαρδαλιά είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα ενέργεια», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπο της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Γαϊτάνης, με ανάρτησή του στο twitter, και υπογραμμίζει: «Η τρομοκρατία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία!».

Ν. Χαρδαλιάς: Οι ζωές μας, οι αξίες μας, η δημοκρατία μας δεν τρομοκρατείται!

Το μήνυμα ότι οι ζωές, οι αξίες και η δημοκρατία δεν τρομοκρατούνται στέλνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σε ανάρτηση του στο twitter, με αφορμή την εμπρηστική επίθεση στις δύο επιχειρήσεις της συζύγου του στο Βύρωνα.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρει στην ανάρτηση του:

«;Aνανδροι και θρασύδειλοι, εμμονικά ιδεοληπτικά ανθρωπάρια καλυμμένα με τις κουκούλες τους, κρυμμένα στο σκοτάδι που τόσο αγαπάνε. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Οι ζωές μας, οι αξίες μας, η δημοκρατία μας δεν τρομοκρατείται! Δεν σας φοβόμαστε, δεν κάνουμε βήμα πίσω για όλα όσα μάθαμε να παλεύουμε. Το φώς πάντα θα κερδίζει…».

Η Ελληνική Λύση καταδικάζει απερίφραστα την εγκληματική επίθεση στις επιχειρήσεις της συζύγου του Ν.Χαρδαλιά

«Η Ελληνική Λύση καταδικάζει απερίφραστα την εγκληματική επίθεση στις επιχειρήσεις της συζύγου του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκου Χαρδαλιά» τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Στην ίδια ανακοίνωση η Ελληνική Λύση σημειώνει ότι «η στοχοποίηση οικογενειών, χαρακτηρίζει και το “ήθος” των τρομοκρατών που πρέπει να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά» και προσθέτει: «Η ανοχή στην βία συνιστά συνενοχή, όσο μεγάλες και αν είναι οι πολιτικές διαφορές».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση στα καταστήματα της συζύγου του Ν.Χαρδαλιά

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα καταστήματα της συζύγου του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά» επισημαίνεται σε ανακοίνωσή του Γραφειου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΊΑ.

ΚΚΕ: Καταδικαστέα και επικίνδυνη ενέργεια η επίθεση στα καταστήματα της συζύγου του κ. Χαρδαλιά

«Η επίθεση στα καταστήματα της συζύγου του κ. Χαρδαλιά είναι ενέργεια καταδικαστέα κι επικίνδυνη, απολύτως ξένη προς οποιαδήποτε πολιτική στάση και κριτική» επισημαίνει σε σχόλιό του, το ΚΚΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κως: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους γονείς του νεκρού βρέφους

Χανιά: 112 για φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης

Χατζηδάκης: Μείωση 50% στις τραπεζικές χρεώσεις για ποσά έως 10 ευρώ

Ναυάγιο στη Μάγχη: Τουλάχιστον 5 νεκροί-Φόβοι για περισσότερους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα