ΑΘΗΝΑ
23:24
|
19.04.2024
Υπό τον ήχο της μουσικής, γκρεμίστηκαν τα τσιμέντα που σφράγιζαν εδώ και λίγες ημέρες το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός και πραγματοποιήθηκε ανακατάληψη του κτηρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανακατάληψη του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός, που προ ημερών εκκένωσε και σφράγισε η αστυνομία, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου. Υπό τον ήχο της μουσικής, πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το απόγευμα έξω από το Θέατρο, έσπασαν τους τσιμεντόλιθους που έκλειναν τις εισόδους και πολλά από τα εκατοντάδες άτομα που βρίσκονταν συγκεντρωμένα έξω από τον χώρο, μπήκαν στο ιστορικό κτίριο.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο πραγματοποίησης δράσης – παρέμβασης κατά της βίαιης εκκένωσης ιστορικού κτιρίου, που επί περισσότερα από δέκα χρόνια λειτουργεί ως Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον χώρο χιλιάδες πολίτες, τραγουδώντας και πραγματοποιώντας δράσεις κατά της αυταρχικής εκκένωσης στην οποία προχώρησαν απροειδοποίητα την Τετάρτη (19/5) οι αστυνομικές δυνάμεις.

Μετά την ανακατάληψη του χώρου, με ανάρτησή στο facebook, το απελευθερωμένο πλέον Εμπρός απηύθυνε κάλεσμα προς «τις φίλες και τους φίλους του να συνεχίσουν την υπεράσπιση του. Την Κυριακή 23/5 από τις 11 το πρωί έως τις 4 η ορχήστρα του Support Art Workers με 150 καλλιτέχνες παίζουν κλασική μουσική στο Εμπρός. Στις 7 το απόγευμα καλούμε όλους και όλες σε ανοιχτή γενική συνέλευση για την αποκατάσταση του κτιρίου και την οργάνωση του προγράμματος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα