ΑΘΗΝΑ
03:57
|
25.04.2024
Η Σάσα Τζόνσον, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση έχοντας πυροβοληθεί στο κεφάλι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η 27χρονη Σάρα Τζόνσον, μητέρα δύο παιδιών, ηγετική φυσιογνωμία του κινήματος Black Lives Matter στο Ηνωμένο Βασίλειο και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος Taking the Initiative, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση έχοντας υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση μετά τον πυροβολισμό στο κεφάλι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στον λογαριασμό του στο Facebook το κόμμα.

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο που λέει "TAKING THE INITIATIVE PARTY AN ECONOMIC AND POLITICAL PARTY SASHA HAS NOW HAD AN OPERATION AND IS CURRENTLY RESTING WITH HER PARENTS. THANK YOU FOR YOUR SUPPORT DURING THIS TIME. #PRAY FOR SASHA JOHNSON"

Οι αρχές δεν γνωρίζουν εάν ήταν η ίδια στόχος ή βρέθηκε σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου έκανε έκκληση για μάρτυρες μετά τον εντοπισμό από αστυνομικούς μιας γυναίκας, που όπως είπαν φαίνεται να είναι 20άρα, η οποία έφερε τραύμα από σφαίρα, στο Πέκαμ. Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα, την οποία δεν κατονόμασαν, παραμένει στο νοσοκομείο και φέρει τραύματα απειλητικά για τη ζωή της.

«Όλοι ελπίζουμε η κατάσταση της υγείας αυτής της νέας γυναίκας να βελτιωθεί», είπε ο επιθεωρητής της αστυνομίας Τζίμι Τέλι. «Η έρευνά μας βρίσκεται σε πρώιμα στάδια και βρίσκονται σε εξέλιξη επείγουσες ανακρίσεις για να διακριβωθούν οι συνθήκες», τόνισε.

Μια φίλη της Τζόνσον είπε στο BBC ωστόσο ότι κατά τη γνώμη της το περιστατικό μάλλον συνδέεται με ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών παρά με την ακτιβιστική δραστηριότητα της Τζόνσον και ότι κρίνει πως η Τζόνσον δεν ήταν ο στόχος.

Να σημειωθεί ότι την  Τρίτη συμπληρώνεται ένας χρόνος ακριβώς από τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ, στη Μινεσότα των ΗΠΑ, για τον θάνατο του οποίου η Σάσα Τζόνσον είχε πάρει μέρος σε πολλές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα