ΑΘΗΝΑ
07:12
|
18.05.2024
Δεκατέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από πτώση καμπίνας τελεφερίκ, κοντά στην λίμνη Ματζιόρε, στην βορειοδυτική Ιταλία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε 14 ανήλθαν οι νεκροί από πτώση καμπίνας τελεφερίκ, σε μικρή απόσταση από την λίμνη Ματζιόρε, στην βορειοδυτική Ιταλία, καθώς πριν λίγο ανακοινώθηκε ότι το παιδί εννέα ετών το οποίο είχε τραυματισθεί σοβαρά, έχασε την μάχη με τον θάνατο. Νωρίτερα οι πληροφορίες έκαναν λόγο για οκτώ νεκρους.

Σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, το δεύτερο, πεντάχρονο παιδί συνεχίζει να νοσηλεύεται, σε κρίσιμη κατάσταση, σε νοσοκομείο του Τορίνο.

Λίγο πριν από την μία το μεσημέρι τοπική ώρα, ξαφνικά, το ατσάλινο νήμα του τελεφερίκ φέρεται να έσπασε και η καμπίνα έπεσε στο κενό.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις υπεύθυνων της τοπικής αυτοδιοίκησης του Πεδεμόντιου, κανείς δεν μπορεί να καταλάβει, ακόμη, πώς έσπασε το ατσάλινο νήμα του τελεφερίκ, αφού η επιβεβλημένη συντήρηση είχε ολοκληρωθεί πριν μόλις δυο ημέρες. Οι απαντήσεις, σχετικά με τα όποια λάθη που μπορεί να οδήγησαν στην τραγωδία αυτή θα μπορέσουν να δοθούν, πιθανώς, μόνον από εισαγγελική έρευνα.

Λόγω των καλών καιρικών συνθηκών στην περιοχή αυτή του Πεδεμόντιου βρίσκονται αρκετοί τουρίστες και το συγκεκριμένο τελεφερίκ μόλις είχε ξαναρχίσει να λειτουργεί. Στο σημείο του τραγικού συμβάντος σπεύδουν πυροσβέστες και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Αττική: Σύλληψη 52χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα