ΑΘΗΝΑ
18:44
|
19.05.2024
Προέβλεψε "πολύ σκληρά μέτρα" κατά της Λευκορωσίας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Κύμα οργής κατά της Λευκορωσίας από όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου” διέκρινε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο πλαίσιο διαδοχικών συνεντεύξεων που έδωσε σε τηλεοπτικά δίκτυα με αφορμή τα χτεσινά γεγονότα στην πτήση της Ryanair που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Βίλνιους και οδήγησαν στην σύλληψη του Λευκορώσου δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς.

Ο Βαρβιτσιώτης εξέφρασε την “απόλυτη καταδίκη της Ελλάδας” όπως αυτή εκφράστηκε με τον πλέον ισχυρό τρόπο από τον Πρωθυπουργό, κατηγορώντας την κυβέρνηση Λουκασένκο πως λειτουργεί “με όρους Σοβιετίας της δεκαετίας του ‘70 και του ’80” και “ψυχροπολεμικές διαδικασίες που δεν γίνονται αποδεκτές το 2021”.

Προέβλεψε “πολύ σκληρά μέτρα” κατά της Λευκορωσίας (συμπεριλαμβανομένου του αεροπορικού εμπάργκο) από το σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θεωρώντας πως πρόκειται για “πρωτοφανή ενέργεια”.

Ερωτηθείς για την επικείμενη “Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης” ο Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στη μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο την ερχόμενη Πέμπτη, παρουσία ανώτερων αξιωματούχων της ΕΕ. Πρόκειται, είπε, για “διπλή γιορτή”: Για τα 40 χρόνια Ελλάδας – ΕΕ και για την έναρξη του διαλόγου για το Μέλλον της Ευρώπης.

Κάλεσε δε τους πολίτες να εκφράσουν τη “φιλοδοξία” τους για την Ευρώπη του Αύριο και να συμμετάσχουν μέσα από την ανοικτή πλατφόρμα διαλόγου που λειτουργεί στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαβρόφ: Καιρός η Ουκρανία να αναγνωρίσει τις πραγματικότητες στο πεδίο της μάχης

Οι πρόεδροι του Ιράν και του Αζερμπαϊτζάν εγκαινιάζουν γιγάντιο φράγμα στα σύνορα

Συνομιλίες Δένδια στα ΗΑΕ για περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα