ΑΘΗΝΑ
17:23
|
23.04.2024
Ως την Πέμπτη ο Μπλίνεκν θα επιδοθεί σε διπλωματικό μαραθώνιο σε Ιερουσαλήμ, Ραμάλα, Κάιρο και Αμάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περιοδεία στη Μέση Ανατολή ξεκινά από σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στο πλαίσιο δημιουργίας συνθηκών που θα επιτρέψουν την διατήρηση της εύθραυστης εκεχειρίας μεταξύ Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και Ισραήλ και θα οδηγήσουν μεσοπρόθεσμα την επανέναρξη της ισραηλινο-παλαιστινιακής διαπραγμάτευσης μετά από περίπου επτά χρόνια.

Σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου επιβεβαιώνεται αφενός η “σιδερένια δέσμευση των ΗΠΑ” στην “ασφάλεια του Ισραήλ” και στη συνέχεια εκφράζεται η επιθυμία της κυβέρνησης Μπάιντεν για την δημιουργία συνθηκών που θα επιτρέψουν την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, αφού προηγουμένως “οικοδομηθούν σχέσεις προς και για την υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού και της ηγεσίας του μετά από χρόνια παραμέλησης”.

Πού θα πάει και ποιους θα δει ο Μπλίνκεν

Πρώτος σταθμός του Μπλίνκεν θα είναι η Ιερουσαλήμ στην οποία θα συναντήσει τον Ισραηλινό υπηρεσιακό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ακολούθως θα μεταβεί στη Ραμάλα, για να συναντήσει τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς, επιχειρώντας να εξασφαλίσει τρόπους που θα επιτρέψουν την ανοικοδόμηση της Γάζας και την ανακούφιση του λαού της περιοχής “δίχως να επωφεληθεί η Χαμάς”.

Επόμενοι σταθμοί του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών είναι το Κάιρο όπου θα συναντήσει τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Σίσι (ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας) και το Αμάν στο οποίο θα δει τον Ιορδανό βασιλιά Αμπντάλα Β’.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η ψευδαίσθηση των ΗΠΑ και το πλάνο του Ισραήλ για ρατσιστικό εβραϊκό κράτος

Γιγάντια αεροπορική άσκηση ΗΠΑ-Νότιας Κορέας

Κλείνουν το ιστορικό Μουσείο Λένιν στη Φινλανδία

Ιράν: Λυπηρές οι κυρώσεις της Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα