ΑΘΗΝΑ
05:21
|
04.05.2024
O επιχειρηματίας νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο Ιατρικό Κέντρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 77 ετών ο επιχειρηματίας, εφοπλιστής και ιδιοκτήτης της Χαλυβουργικής, Κωνσταντίνος Π. Αγγελόπουλος ύστερα από χρόνια προβλήματα υγείας που τον ταλαιπώρησαν τις δύο τελευταίες δεκαετίες της ζωής του.

Ήταν ο πατέρας των Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακού και αδερφός του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Η ιστορία της Χαλυβουργικής ξεκίνησε το 1925, όταν οι ιδρυτές της Θ. Αγγελόπουλος και τα παιδιά του Δημήτρης, Παναγιώτης και Γιάννης, ξεκίνησαν να ασκούν εμπόριο ειδών σιδήρου. Ο μεγαλύτερος αδελφός τους Άγγελος, ακολούθησε πανεπιστημιακή σταδιοδρομία ως καθηγητής των οικονομικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διετέλεσε μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Το 1932 όμως, εγκαθιστούν ένα εργοστάσιο παραγωγής ειδών συρματουργίας, στην οδό Πειραιώς 197, με την επωνυμία Ελληνικά Συρματουργεία Θ.Α. Αγγελόπουλος & Υιοί και περνούν έτσι στον κλάδο της μεταποίησης. Τα παραγόμενα σύρματα αποτελούν και την πρώτη ύλη για να παραχθούν γαλβανισμένα συρματοπλέγματα, καρφιά και πεταλόκαρφα.

Αρκετά χρόνια αργότερα, ελήφθη μια ριψοκίνδυνη απόφαση και μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο καθετοποίησης της παραγωγής. Έτσι, το 1961 θεμελιώθηκε η πρώτη υψικάμινος στην Ελλάδα. Δύο χρόνια αργότερα αποπερατώθηκε η εγκατάσταση της πρώτης και ταυτόχρονα ξεκίνησε και η κατασκευή της δεύτερης υψικαμίνου.

Τον Δεκέμβριο του 2018 όμως μπήκαν οι τίτλοι τέλους για την ιστορική βιομηχανία. Έπειτα από 93 χρόνια λειτουργίας τέθηκε εκτός ηλεκτροδότησης εξαιτίας της αδυναμίας να βρεθεί λύση ώστε να καλύψει τα χρέη της προς τη ΔΕΗ, ύψους 32 εκατ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή είχε φέρει τότε ξανά στο προσκήνιο τη διαμάχη των τελευταίων ετών, ανάμεσα στον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο και τους γιους του, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο.

Πηγές: Έθνος, CNN Greece

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα