ΑΘΗΝΑ
02:55
|
19.04.2024
Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες στην πρωτεύουσα της Σενεγάλης, Ντακάρ, ώστε να απαιτήσουν να την ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας στη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στην πρωτεύουσα της Σενεγάλης, Ντακάρ, ώστε να απαιτήσουν να την ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας στη χώρα, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).

Θρησκευτικοί ηγέτες και συντηρητικοί ακτιβιστές απευθύνθηκαν σε ένα πλήθος εκατοντάδων παρευρισκόμενων, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί σε κεντρική πλατεία για το συλλαλητήριο που διοργάνωσε η οργάνωση, η υπερσυντηρητικών πεποιθήσεων συλλογικότητα And Samm Jikko Yi που προωθεί τις «σωστές αξίες».

Ο εκπρόσωπος μιας ισλαμιστικής φοιτητικής οργάνωσης, Ουσμάν Κουτά, δήλωσε ενώπιον του πλήθους πως η Σενεγάλη «είναι χώρα πίστης και αξιών», ενώ διαβεβαίωσε ότι «η χώρα θα παραμείνει για πάντα ομοφοβική».

Ομάδα διαδηλωτών έκαψε την πολύχρωμη σημαία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ενώ ορισμένοι απείλησαν ευθέως με πράξεις βίας, λέγοντας ότι θα σκοτώσουν όσους υποπτεύονται ότι είναι ομοφυλόφιλοι.

Η παρουσία κινήματος που καταφέρεται κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας προκαλεί εντύπωση δεδομένου ότι η χώρα διαθέτει μια από τις πλέον αυστηρές νομοθεσίες σε ότι αφορά την σεξουαλική ελευθερία. Δέον να σημειωθεί πως στο βαθιά θρησκευόμενο αφρικανικό κράτος αν και το να είναι κανείς ομοφυλόφιλος δεν θεωρείται αξιόποινη πράξη, τιμωρείται με φυλάκιση έως και πέντε ετών η ομοφυλοφιλική δραστηριότητα.

Η κυβέρνηση της Σενεγάλης έχει έχει επανειλημμένα αποκλείσει τη νομιμοποίηση της ομοφυλοφιλίας, με τον πρόεδρο Μάκι Σαλ να διαβεβαιώνει πως η απαγόρευση των ομοφυλοφιλικών δραστηριοτήτων αντικατοπτρίζει περισσότερο πολιτιστικούς κανόνες παρά συνειδητή θεσμική διάκριση από πλευράς της πολιτείας.

Οι σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου θεωρούνται νόμιμες σε 21 από τα 54 αφρικανικά κράτη, σύμφωνα με έκθεση της Ένωσης Λεσβιών, Ομοφυλοφίλων, Τρανς και Μεσοφυλικών (ILGA).

Πηγές: Africanews, France24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα