ΑΘΗΝΑ
07:26
|
03.05.2024
Οι βανδαλισμοί ξεκίνησαν μετά τους πανηγυρισμούς και τα πυροτεχνήματα στον ποταμό Σάβα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επεισόδια, ξυλοδαρμοί και συλλήψεις αμαύρωσαν τους πανηγυρισμούς των οπαδών του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι για την κατάκτηση του τέταρτου πρωταθλήματος στην ιστορία του ποδοσφαιρικού συλλόγου.

Το βράδυ του Σαββάτου οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα πανηγύρισαν το πρωτάθλημα στον ποταμό Σάβα με πυροτεχνήματα και καπνογόνα. Ο ποταμός Σάβα γέμισε με βάρκες γεμάτες οπαδούς καθώς οι δημοτικές αρχές επέτρεψαν τους πανηγυρισμούς παρά τις ανησυχίες και τις απαγορεύσεις μεγάλων συγκεντρώσεων λόγω κορονοϊού. Η τελική αναμέτρηση για την ανάδειξη του πρωταθλητή Σερβίας θα διεξαχθεί αύριο Τρίτη, ωστόσο ο Εθνικός Αστέρας έχει εξασφαλίσει ήδη την κατάκτηση του τίτλου με τους βασικούς του αντίπαλους την Παρτιζάν Βελιγραδίου να βρίσκονται πολύ πίσω βαθμολογικά.

Μετά τους πανηγυρισμούς στις όχθες του ποταμού Σάβα, οπαδοί έσπασαν βιτρίνες εστιατορίων σε μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές του Βελιγραδίου με τους θαμώνες να τρέχουν πανικόβλητοι ή να κλειδώνονται μέσα στα καταστήματα για να σωθούν. Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο καθώς η αντίδραση των αστυνομικών αρχών ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τα πρώτα επεισόδια σημειώθηκαν σε ένα μπαρ, το οποίο φυλασσόταν από οπαδούς της Παρτιζάν. Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούλιν δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο ότι συνελήφθησαν περίπου 130 άτομα, κυρίως οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα, ενώ έκανε λόγο για εικόνες ντροπής για την πόλη από “αλήτες που πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά”. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η αστυνομία έκανε σωστά τη δουλειά της. “Τώρα το θέμα βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης”, σημείωσε ο Βούλιν.  

Οι χούλιγκανς του Ερυθρού Αστέρα, ακροδεξιών αποχρώσεων και συνδεδεμένοι στο παρελθόν με τις παραστρατιωτικές ομάδες του Αρκάν κατά τον εμφύλιο της Γιουγκοσλαβίας, είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σερβικό ποδόσφαιρο.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα