ΑΘΗΝΑ
06:04
|
19.04.2024
Χορηγήθηκε στο “Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου” με ΚΥΑ των Κεφαλογιάννη, Σταϊκούρα και Πλακιωτάκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου στην περιοχή του λιμένα Ρεθύμνου, χορηγείται στο “Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου” με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη και των υπουργών Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Πλακιωτάκη.

Με τη συγκεκριμένη άδεια ίδρυσης, το Δημοτικό Ταμείο αποκτά πλέον τη δυνατότητα να προβεί στις προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες για την κατασκευή του συνόλου των απαιτούμενων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου, μετά και τις αποφάσεις που αφορούν στην παραχώρηση χρήσης χώρου ως υδατοδρομίου, εντός της ζώνης λιμένα Ρεθύμνου, τον τεχνικό φάκελο υδατοδρομίου, συστάσεις και περιορισμούς και τους όρους και τις προϋποθέσεις της Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) των έργων του λιμένα.

“Με την ΚΥΑ για την ίδρυση υδατοδρομίου στον λιμένα Ρεθύμνου, θέτουμε τις βάσεις για να αποκτήσει το Ρέθυμνο εναέριο μέσο μεταφοράς. Επόμενο βήμα είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη λειτουργία του υδατοδρομίου, ώστε σε λίγο καιρό να ξεκινήσουν οι πτήσεις υδροπλάνων στην πόλη μας”, δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, επισημαίνοντας πως για το ζήτημα αυτό το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τη Διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου. “Το Ρέθυμνο είναι μόνο η αρχή για την ανάπτυξη ενός δικτύου υδατοδρομίων σε όλη την Κρήτη, που θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού και στη διασύνδεσή του με τα υπόλοιπα νησιά και την ηπειρωτική χώρα. Ένα όραμα που υπηρετήσαμε με συνέπεια και επίπονη προσπάθεια, αρχίζει να υλοποιείται”, είπε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα